Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakya HaberAntakya Belediye Başkanı Yılmaz; “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum”

Antakya Belediye Başkanı Yılmaz; “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum”

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, AK Parti tarafından organize edilen Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda Hatay Paneline eşi Saadet Yılmaz ile birlikte katılım gösterdi.

Anemon Otel’de organize edilen panele Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Havva Sibel Söylemez, Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi İl Koordinatörü Canan Baran İzgi, MKYK Üyesi Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nihan Turna Sakaltaş, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Kadın Kolları İl Başkanı Zehra Bekar Eren, Kadın Kolları Antakya İlçe Başkanı Selma Sönmez, ilçe belediye başkanları, parti teşkilatı kadın üyeleri, kurum müdürleri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz program hakkında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye olarak, son yıllarda kadının sosyal hayattaki rolünün güçlendirilmesi için tarihi nitelikte adımlar atıldı. ‘Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum’ ilkesinden hareketle, kadın ve kız çocuklarının eğitimi ile kadınların iş gücüne katılımına yönelik devletimiz teşvikler sağladı. Bizler de yerel yönetimler olarak Kadın İstihdamının arttırılması, kadınlarımızın sosyal yaşam yelpazelerinin geliştirilmesi konularında çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Analarımız, eşlerimiz, kızlarımız, kardeşlerimiz bu toplumu ayakta tutan kadınlarımızın her daim destekçisi olacağız.

İstihdam alanında kadınlarımıza yol göstermek ve bilgilendirmek için şehrimize teşrif eden tüm misafirlerimize ve panelistlerimize bu değerli programdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”

Panelistlerin Kadın İstihdamına yönelik sunumları ile devam eden panel günün anısına fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Antakya Bilim Merkezi Ziyaretçi Akınına Uğradı

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın gençlerin eğitim ve gelişimlerine verdiği önem doğrultusunda projelendirilen Antakya’nın ilk Bilim Merkezi olan Antakya Bilim Merkezi; bilimsel sergileri, robotik kodlama, astronomi, teleskopla Güneş gözlemi, akıl-zeka oyunları ve planetaryumu ile ziyaretçilerin akınına uğradı.

Antakyayı bilimin de merkezi yapma yolunda önemli bir yatırım olan ve ziyaretçilerine uygulamalı öğrenme imkanı sunan Antakya Bilim Merkezi, okullardan gelen öğrencileri pandemi koşullarına uygun olarak bilim merkezinde ağırlıyor.

Son olarak Özbuğday Ortaokulundan gelen 80 öğrenciyi ve gün içinde toplam 180 öğrenciyi misafir eden bilim merkezi günlük ziyaretçi rekor sayısına ulaştı. Antakya Bilim Merkezi ziyaretçilerini randevu yoluyla kabul ediyor. Ayrıca haftanın belli günlerinde gruplar halinde öğrencilere temel düzeyde robotik kodlama, astronomi ve akıl-zeka oyunları eğitimi veren Antakya Bilim Merkezi daha çok öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER