Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAntakya Bilim Merkezi Protokolü Törenle İmzalandı

Antakya Bilim Merkezi Protokolü Törenle İmzalandı

Antakya Belediyesi ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hizmete sunulacak olan Antakya Bilim Merkezi protokol ü düzenlenen törenle imzalandı.

Antakya Belediyesi El Sanatları Müzesinde dün saat 14.00 te düzenlenen törene Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Antakya Belediye Başkan yardımcıları ile basın mensupları katıldı.

İmza töreninde konuşan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Antakya  Karaali mahallesindeki Belediye eski binasının yerini  donatarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis eden Başkan İzzetin Yılmaz’a teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, daha önce uzay bilimleri için öğrencilerin Erzin’e gitmek zorunda kaldıklarını, oysa şu anda Antakya’da uzay bilimleri ve yapay zeka eğitimlerini göreceklerini söyledi.

Antakya Belediye Başkanı İzzetin Yılmaz’da böylesi bir eğitim kurumunu hizmete geçirmenin mutluluğunu yaşardıklarını belirtirken, bu tür eğitime yönelik projelere Antakya Belediyesi olarak desteklemeyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Gönül Belediyeciliği çerçevesinde öğrencilerin yapay zeka ve uzay bilimleri konusunda böylesi bir merkezi oluştururken, birçok öğrencinin de yararlanacağını ayrıca, Devlet eski Hastanesindeki Antakya Belediyesi Eğitim biriminin bulunduğu binada, geceleri teleskopla gökyüzünün gösterimini yaptıklarına dikkat çekti.

Daha sonra Antakya Belediyesi’nin dayayıp döşediği  ve Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis ettiği Karaali Mahallesindeki Antakya  Bilim Merkezi’nin protokolü Antakya Belediye  Başkan İzzetin Yılmaz ile İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan tarafından imzalandı.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER