Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomiAntakya Kültürel Mirası Koruma Derneği açıldı

Antakya Kültürel Mirası Koruma Derneği açıldı

Antakya Kültürel Mirası Koruma Derneği (AKM-Der)açılışı Mimarlar Odası avlusunda düzenlenen bir kokteyl ile yapıldı. Dernek Başkanı Kenan Yurttagül; Antakya ve çevresindeki somut/ somut olmayan eserlerin, birikimlerin, kültürel mirasın araştırılması, tespiti, belgelenmesi, korunması icin çalışacaklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:
Kültürel mirası doğal çevre mirasından ayrı görmeksizin sanat eserleri, zanaat ürünleri, kültürel eserler, fauna, flora ve jeolojik numunelerden kalıcı koleksiyonlarla müze ya da müzeler kurmayı hedefliyoruz.

Kültürel mirasın korunması için bir bellek oluşturacağız. Ortak kültürel miras konusunda farkındalığın artırılması için çalışacağız. Savaş, göç ve afetler sonrasında yok edilen somut veya somut olmayan kültürel değerlerin izini sürerek toplumsal barışı destekleyen faaliyetler düzenleyecegiz”

Kültür-sanat alanında yurt içinde ve yurt dışında faaliyet göstermeyi hedefleyen AKM-Der’in kurucuları arasında Dr.Tuba Parlar, Zerrin Özel, Gizem Uzun, Reşat Kuseyrioglu, Fikret Kıvanç Sabuncu ve Deniz Tabaklar yer alıyor. Kokteyle; Kanada Büyükelçisi Maslahatgüzarı Stephanie Duhaime, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Mimarlar Odasi Başkanı Mustafa Özçelik, Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, STK ve Oda başkanları da katildı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER