Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaAntakya Lezzet Festivali Başlıyor!

Antakya Lezzet Festivali Başlıyor!

Hatay Valiliği’nin himayelerinde, Antakya Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği’nin organizasyonluğunda Antakya’da ‘Lezzet Festivali’ düzenlenecek. 20 – 22 Mayıs 2022 tarihlerinde Antakya Vali Ürgen Alanı Parkı’nda düzenlenecek olan festival ilklere sahne olacak. ‘Lezzet Rotanız Antakya Olsun’ sloganı ile düzenlenecek olan festival için başvurular başladı. Konu ile ilgili Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaret eden Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan, yapılacak festivalle ilgili detaylı bilgileri paylaştı.

Yıllardır özlemi çekilen ve dile getirilen fakat somut olarak hayata geçirilemeyen festivalin ilkini yapmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan, bu festivalin gerçekleşmesi için destek ve katkılarını esirgemeyen Hatay Valisi Rahmi Doğan’a, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’e teşekkür etti.

Festivale katılmak isteyen firmaların başvurularını almaya başladıklarını söyleyen Saltan, “Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilen Hatay’ımızın bu festivale ihtiyacı olduğu aşikardır. Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği olarak bu festivalin ilkini yapmanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz. ‘Lezzet Festivali’ adı altında düzenleyeceğimiz, organizasyonumuzda kentimizin eşsiz lezzetlerini yapan firmalarımız yer alacak. Öte yandan, festivalde unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerimiz ve kentimizin tescilli lezzetlerinin tanıtımını yapma fırsatı da yakalayacağız. Yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren ve Hatay’ımıza katkı sunan her firmayı festivalimizde görmek istiyoruz. Yöresel Lezzetler, Sokak Lezzetlerinin yer alacağı ve Workshop’un düzenleneceği Antakya Lezzet Festivali’nin hayırlara vesile olmasına diler, herkesi bu eşsiz lezzetlerin bulunduğu eşsiz festivale bekliyoruz” dedi.

Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan, Antakya Lezzet Festivali’ne katılmak isteyen firmaların en geç 29 Nisan 2022 Cuma gününe kadar, 0549 669 8997 numaralı telefon ile irtibat kurabileceğini söyledi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER