Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAntakya Sanayi Sitesi Çalışanlarının Coronavirüs Endişesi

Antakya Sanayi Sitesi Çalışanlarının Coronavirüs Endişesi

Corona virüs salgını riskine karşı alınan tedbirlerden biri de işyerlerinin kapatılmasıydı. Fakat Antakya‘da bulunan Küçük Sanayi Sitesi’nin kapatılan işyerleri kategorisinden olmaması, çalışanları tedbir alınmamasından dolayı endişelendirdi.

Antakya Sanayi Sitesi Çalışanlarının Coronavirüs Endişesi

Antakya Küçük Sanayi Sitesi çalışanları, “Bizler, Antakya Yeni Sanayi Sitesi’nde, her gün farklı ülkelerden tırların ve konteynerlerin girip çıktığı, günde en az 100 insanla muhatap olan emekçileriz. Burada, sizin de bildiğiniz üzere, hiçbir faaliyet durmadı. Çevremiz ve işyerlerimiz dezenfekte edilmedi. Belki patronlarımızın umurunda değil. Çünkü onlar genelde 1 saat işyerlerine uğrarlar, ama biz kendi canımızın kıymetini geçtik, evde eşimize, okulu tatil olan çocuğumuza, yaşlı anne ve babamıza bulaştırmaktan korkuyoruz.

“Ücretsiz de Olsa İzin Almak, Evde Kalmak İstiyoruz”

Patronlarımız, kendi sağlıkları kadar bizim sağlığımızı düşünmedikleri için ve virüsten korktuklarından daha çok ücretli izin vermekten korktuklarından dolayı, ücretsiz de olsa biz de izin almak, Cumhurbaşkanımız ve diğer yetkililerin dediği gibi ‘evde kal’mak istiyoruz. Lütfen sesimizi duyun, duyurun.” cümlelerine yer verildi.

Çalışanlar kendi hayatlarından çok evdeki çocuk ve yaşlılara taşıyıcı olarak virüsü götürebilmekten korktuğunu dile getirdi. Yetkililerden yardım bekleyen Antakya Küçük Sanayi Sitesi çalışanları diğer vatandaşlar gibi evinde korunmak istiyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER