Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAntakya Şehit Ahmet Benli Meslek Lisesi'nden Corona Virüsü Dezenfektanı

Antakya Şehit Ahmet Benli Meslek Lisesi’nden Corona Virüsü Dezenfektanı

Hatay‘ın Antakya ilçesinde bulunan Antakya Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsüne karşı dezenfektan üretti. Dezenfektan ile toplu alanlardaki ortamın temizlenmesi sağlanıyor.

Antakya Şehit Ahmet Benli Meslek Lisesi’nden Corona Virüsü Dezenfektanı

Dün haberimizde Antakya Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyeye dönüştürülen 70 metrekarelik bodrum katında üretimine başlanılan boya ve temizlik ürünleri yoğun ilgi gördüğünden ve öğrencilerin 1 yılda 470 bin lira tutarında deterjan ürettiklerinden bahsetmiştir.

Çevre Okullarda da Uygulandı

Antakya Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerinin ürettiği dezenfektan ilk önce okulda uygulandı ve tam not alarak çevre okullara ve ilçelerdeki okullara da uygulandı.

Antakya Alaattin İlkokulu ve Reyhanlı Tayfur Sökmen İlkokulu, söz konusu dezenfektan ile dezenfekte edildi. Okul yöneticileri, velileri ve öğrencilerden geçerli not alan dezenfektan bahar aylarının gelmesiyle yaşanması muhtemel hastalıklar ve en önemli tehlike olan koronavirüse geçit vermeyecek.

Dezenfektan Siparişleri Başladı

Antakya Şehit Ahmet Benli Meslek Lisesi’nden Corona Virüsü Dezenfektanı

Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticileri, öğrencilerin ürettiği dezenfektan ile gurur duyduklarını belirterek “Memlekete hizmet ediyoruz. Memlekete hizmet üretmekle katma değer kazandırmakla olur. Biz öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyoruz” dedi.

Dezenfektan adlı ilacın şimdiden birçok okulda uygulanmak üzere sipariş edildiği kaydedildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER