Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAntakya Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu: “Kiraz üreticileri emeğinin karşılığını alamıyor”

Antakya Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu: “Kiraz üreticileri emeğinin karşılığını alamıyor”

 

 

Antakya Tarım Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu Kiraz üreticilerinin sorunlarını yerinde saptamak için kiraz üretim alanlarında incelemelerde bulundu.

Kiraz üreticileri emeğinin karşılığını alamıyor”

Üreticilerle yapılan değerlendirmeler de “üreticinin yetiştirdiği, topladığı ve satışa sunduğu Kiraz’ın fiyatının belirlenmesinde hiçbir etkisinin olmadığı” ortaya çıktı.

Hatipoğlu Kiraz üretimi ve satışı sürecinde izlenen uygulamanın “Türk tarımının tüm üretim kollarında yaşanan üreticiyi yoksullaştırma, üretimden koparma uygulamasının en ağır şeklinin Kiraz üretiminde yaşandığını ortaya koymaktadır. Bu sürece çomak sokmak zorundayız” dedi.

Meyve üretimi zamanla yarışarak yapılan bir iş koludur.

Antakya Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu Kiraz üretim alanlarında yaptığı inceleme gezisinde üreticilerle buluştu. Kiraz bahçelerinde incelemelerde bulundu. Başkan Hatipoğlu üreticilerle yaptığı değerlendirme toplantısında “Meyve üretimi zamanla yarışarak yapılan bir iş koludur. Kiraz, Çilek benzeri dayanım süresi kısa olan ürünlerin üretimi ise çok zor. Bu ürünlerin bir gün bile dayanım süresini arttırmak üreticiyi ürününü değerinde satma olanağı verecektir. Bunun için gerekli alt yapı yarımları yapılmalı, üretici örgütlenmesi tamamlanmalıdır. Bunu yapmakta büyükşehir ve ilçe belediyelerinin temel görevleri arasındadır. Görevlerini yapmalarını sağlamak ve zorlamakta üreticilerin örgütlenmesinden yani birlik olmasından geçiyor. Bunu yapamazsak ürettiğimizin ürünün fiyatını bile belirlemekten aciz kalırız. Buna izin vermeyelim” değerlendirmesinde bulundu.

Yardım Bekliyoruz

Kiraz bahçelerinde yapılan inceleme gezisinde üreticiler, ara toplayıcıların mallarını topladığını, Hal’de kabzımallara teslim ettiğini belirterek “Kirazlarımızın ne kadara satıldığını, Hal’den gelen fişe göre öğreniyoruz. Bu durum bizleri çok üzüyor. Bu uygulamanın sonlanması için ilgililerden yardım ve ilgi bekliyoruz” dediler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER