Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAntakya Vakıf İşhanı yerinin yeşil alan olması talebi TBMM gündemine taşındı

Antakya Vakıf İşhanı yerinin yeşil alan olması talebi TBMM gündemine taşındı

Antakya Vakıf İşhanı yerinin YEŞİL ALAN olması tabebi TBMM gündemine taşındı
Hataylı Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, bu çok önemli sorununu TBMM Gündemine  taşıdı,
 ntakya Vakıf İşhanı yerinin YEŞİL ALAN olması tabebi TBMM gündemine taşındı
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, konuyu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından cevaplanması istemiyle TBMM’ye getirdi. Önerge şöyle:
“Hatay kent merkezinde, trafiğe kapalı Saray Caddesi’nde yer alan ve konumu itibariyle büyük önem arz eden Vakıf İşhanı binasının akıbeti, belirsizliğini korumaktadır. Hataylılar, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkımına karar verilen bu İşhanı’nın, ‘yeşil alan olsun, toplum yararına ortak alan olarak kullanılsın’ taleplerinin karşılanmasını beklemektedir.
HAMOK (Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyonu) tarafından konu ile ilgili yapılan basın açıklamasında, ‘Vakıf İşhanı’nın kentimize yeşil alan olarak kazandırılmasını tarihi bir fırsat olarak görüyor ve bu amaçla, kentimize olan sorumluluğumuz gereği, açıklamalardan çok fiili girişimlerde bulunarak sürece katkı vermeye çalışıyoruz. İşhanı’nın yıkımı neredeyse tamamlanmış olup, yeni binanın inşa süreci başlamak üzereyken, zaman kaybetmeksizin, konunun uzlaşı ile çözülmesi gerekmektedir.
Sağlıklı ve yaşanabilir bir kent oluşturabilmek için, kent merkezinde yeşil ve açık alanlara bu denli ihtiyacımız varken, bu alanın kent meydanı ve yeşil alan olarak kullanılması gerektiği’ ifade edilmiştir.
Bu bağlamda;
1. Vakıf İşhanı alanında, yıkım bittikten sonra, alanın yeşil alan olması talebi ekseninde yeni inşaat sürecinin askıya alınması sağlanacak mıdır?
2. Vakıf İşhanı alanının yeşil alan olarak tahsisini sağlamanın önündeki engel nedir?
3. Vakıf İşhanı alanının kamulaştırma bedelinin, ilgili Bakanlık tarafından ödenmesi sağlanarak kent merkezindeki yeşil alan ihtiyacının karşılanması sağlanamaz mı?
4. Bahsi geçen alanın kamulaştırma bedelinin Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesi ısrarının nedeni nedir?”
1
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER