Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelANTAKYA’da BİR BİRİNDEN GÜZEL ESERLER SERGİLENDİ

ANTAKYA’da BİR BİRİNDEN GÜZEL ESERLER SERGİLENDİ

Antakya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından düzenlenen yıl sonu sergisi açıldı. Sergi Açılışına Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop ve Eşi Reyhan Tortop, Vali Yrd. Volkan Köksal’ın Eşi Emel Köksal, Vali Yrd. Mahmut Hersanlıoğlu’nun Eşi Sibel Hersanlıoğlu, MKÜ Rektörü Hasan Kaya’nın Eşi Elif Kaya, Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kocaoğlu, Müdür Yardımcıları, Kursiyer ve Usta Öğreticilerin yanı sıra Vatandaşlarında katılımı ile kapılarını açtı.
YASEMİN NUR ÜLKER’in ESERLERİ BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI
Kurs öğretmenleri ile kursiyerlerin Bir birinden güzel esreleri göz kamaştırdı. Sergide özellikle usta öğretici Yasemin Nur Ülker dekoratif ev aksesuarları tasarım dalında bir birinden güzel eserlerle katılımcıların ilgisini çekti.
Düzenlenen etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Akabinde Antakya Kaymakamı Eflatun Can Totop yaptığı açılış konuşmasında ‘’ Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin yıl boyunca emek vererek hazırladığı eserleri ve el işlerini sizlerin beğenisine sunmak için düzenlediğimiz yılsonu sergisinde sizleri aramızda görmekten mutluluk duydum.
Hepinizin çok iyi bildiği gibi kentimiz tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış değişik kültürlerin gelişip serpilmesine de imkan sağlamıştır. Halk eğitim merkezlerinde açılan bu kurslar ile unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımız canlandırılır. Geçmişten bize kalan kültürel birikimlerin sonraki nesillere aktarılması mümkün olur. Bu yıl 176 dalda 674 kurs açılmış, açılan bu kurslara 6400 erkek 9200 kadın olmak üzere toplamda 15600 kişi katılmıştır.
Bilgisayar, bahçe bakımı, arıcılık, yorgancılık, el sanatları, hasır dokuma, ev tekstili, mozaik, ebru, kitre bebek, aşçı çırağı gibi meslek edindirme kursları ve İngilizce, Almanca, Osmanlıca, Türkçe, okuma-yazma kursları yanında müzik ve spor alanında da kurslar açılmıştır.
Bu kurslarla kent insanının sosyal, kültürel, mesleki açıdan gelişimini sağlayıp toplumsal değerlere saygılı, katılımcı, üreten insanlar yetiştirilmesi yanında her yaştaki insanımıza el becerileri kazandırmak , onların yetenek ve davranışlarını terbiye etmek ve insan doğasında olan estetik ve sanatsal gelişimi sağlamak , kursların temel amaçlarındandır.
Çeşitli nedenlerle eğitimine devam edemeyen vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçları açılan bu kurslarla karşılanır ve daha çok sayıda insan tüketici olma konumundan çıkarak üretici olma özellikleri ile donatılır. Ülkemizin içinde bulunduğu sosyal, kültürel ve ekonomik şartlar Türk kadınına annelik ve ev hanımlığı görevlerinin yanı sıra aile ve ülke ekonomisine katkı sağlama görevini de yüklemiştir. Katılımcılarımızın kurs bitti diye çalışmalarını bırakmadan üretmeye ve ürettiklerini pazarlamaya çalışmaları bu kursların amacına ulaşmasında etkili olacaktır.
Milletimizin arzuladığı aydın, çalışkan, vatanını, milletini, devletini seven iyi insan-iyi yurttaş yetiştirmede önemli rol oynayan halk eğitim müdürlüğü idareci, öğretmen, usta öğreticilerine ve alın teri döken kursiyerlerimize teşekkür ederim.Bu güzel çalışma ortamını bizlere kazandıran hayırsever sayın keskin keser beyefendiye ve her konuda bize destek sağlayan Valimiz Sayın Erdal Ata beyefendiye şükranlarımı sunuyor ve siz sayın konuklarımızı saygıyla selamlıyorum’’ dedi. Halk Eğitim Merkezi, Halk Oyunları Ekibinin yöresel bölgelerin halk oyunları gösterisi sunuldu. Halkın da katılım gösterdiği yöresel oyunlar ile vatandaşlar keyifli vakit geçirdi.
Kurdele kesimi ile sergi alanı gezilerek yıl boyu yapılan el emeği göz nuru eserler büyük bir beğeni ile takdir edildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER