Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaAntakya'da Coşkulu Festival Gerçekleşti

Antakya’da Coşkulu Festival Gerçekleşti

Hatay Valiliği himayelerinde Antakya Belediyesi ev sahipliğinde, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile Hatay Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından organize edilen “Antakya Lezzet Festivali” unutulmaz bir festival coşkusu ile gerçekleştirildi. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Parkı içerisinde gerçekleştirilen festivale Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Belediye Başkanları İzzettin Yılmaz, Ayhan Yavuz, Fatih Tosyalı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Zehra Eren, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda ve dernek başkanları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.  

Festival Bandosu ve Kortej ile Açılış Yapıldı 

Festivalin ilk gününde Cumhuriyet meydanında bir araya gelen Hatay protokolü ve vatandaşlar Atatürk Caddesi üzerinden 15 Temmuz milli İrade Parkı içerisinde bulunan Antakya Lezzet Festivali alanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Festival bandosu ile gerçekleşen kortejin ardından festivalin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra firik ateşi seremonisi yapıldı. Ardından stantlar gezildi. 

Açılış programında konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Hatay’ın çeşitli ilçelerinde Antakya’da, İskenderun’da Kırıkhan’da, Reyhanlı’da bu kapsamda faaliyetlerde bulunacağız.” dedi. 

İnsanların Hatay’da Antakya ile özleşmiş yemekleri, lezzetleri tatmak istediklerinin altını çizen Doğan; “Türkiye’nin ciddi bir gelir kaynağı. Bu sene Türkiye’nin tüm illerinde turizm canlandırmak, yerli ve yapancı turizm hareketlendirmek adına bakanlığımızla valilikler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile birlikte koordineli bir şekilde çalışacağız. Bu alanı Antakya Belediye’miz düzenledi. Antakya Belediyemiz burada 2 günlük bir etkinlikte bulunacak. Bu kapsamda firmalarımız hazırlıklar yaptılar. Bu lezzetleri ziyaretçilerimize takdim edecekler. Ürünlerini tanıtacaklar. Bu iki günlük süre içerisinde dışarıdan gelen misafirlerimiz de göz önüne alınarak bu faaliyetin en üst seviyeye çıkması için elimizden gereken gayreti göstereceğiz.” Sözlerine yer verdi. 

Açılış programında konuşan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, “Hatay Valiliği himayelerinde, Antakya Belediyemiz ev sahipliğinde, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile Hatay Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından organize edilen “Antakya Lezzet Festivali”ne hepiniz hoş geldiniz. 

Medeniyetler beşiği ve gastronomi şehri Antakya’mızın kültür ve sanatın dolu dolu yaşandığı bir şehir olması için projeler hazırlamaya ve bu projelerimizi uygulamaya devam ediyoruz. 

Bu kapsamda ilk festivalimiz olan “Antakya Lezzet Festivali”ni şehirmize kazandırdığımız için büyük heyecan duyuyoruz. 

Bugün burada, şehrimizin lezzetlerini tanıtmamızda ve festivalin hazırlanmasında emeği geçen başta Valimiz Sayın Rahmi Doğan olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 

Mutlulukla nice festivallerde buluşmak üzere..” 

Festivalde Yöresel Lezzetler, El Sanatları ve Kadın Girişimcilerin El Emekleri Yer Aldı 

Üç gün süren festivalde Antakya’nın yöresel lezzetlerinin yanı sıra el sanatçıları ve kadın girişimcileri de yöresel ürünleri ile yer aldı. 

Antakya Belediyesi ev sahipliğinde organize edilen workshop etkinlikleri ile vatandaşlar Antakya’nın en lezzetli yemeklerini yaparak birbirleri ile yarıştılar. Workshop etkinliklerinde ve tanıtım programlarında hazırlanan ikramlar festival alanında bulunan tüm ziyaretçilere dağıtıldı. 

Türkiye’nin En Ünlü Youtube ve İnstagram Fenomenleri Festivale Katıldı 

 Antakya’yı ve lezzet festivalini tanıtmak için şehre davet edilen Türkiye’nin en ünlü youtuber ve influencerları yaptıkları canlı yayınlarla şehrimizin tanıtımına katkı sağladılar. Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ile de bir araya gelen ünlü isimler, Festivali ve yanı sıra Antakya Yemeklerini çok beğendiklerini ifade ederek teşekkürlerini ilettiler. @bogazişi Cemil Yüzer, @gezentimsah Buğra Karaman, @endermutfakta Ender Şire, @tadimnotlari Niyazi Sessaçar, @lezzetpesindebiri Fatih Doğru, @kesfedenlerkulubu Cem Öztürk, @izmirin_gurmesi Emre Koçak, @meshuryemek Koray Güngör, @yemeustasi Abdullah Yenier, @etbilimi Mustafa Necati Acarçiçek, @dunyayıgeziyor Özlem Tunca isimlerinin yer aldığı ekip festival süresince alandan ayrılmayarak sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundular.  

Başkan Yılmaz tek tek ilgilendiği fenomenler ile yaptığı konuşmada, “Antakya’mızın tanıtımına desteklerinden dolayı youtuber ve influencerlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 

Başkan Yılmaz Üç Gün Boyunca Festival Alanında Vatandaşlarla Birlikteydi  

Başkan Yılmaz üç gün süren festival boyunca alandan hiç ayrılmadı. Festivalde stand açan esnaflarla sık sık sohbet eden Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, vatandaşlarla da bolca sohbet etti, hatıra fotoğrafları çekildi. Gelen tüm misafirlerle ilgilenen Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakya’nın ilk festivaline ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyduğunu, bundan sonraki süreçlerde çok daha güzellerini yapmayı planladıklarını, şehrin turizmine katkı sağlayacak pek çok projede elini taşın altına koyan taraf olmaktan vazgeçmeyeceklerini ifade etti. 

Oğuzhan Koç Konseri Festivale Damgasını Vurdu 

Antakya Lezzet Festivali’nin son gününde sahne alan şarkıcı Oğuzhan Koç’un konseri binlerce vatandaşın yoğun ilgisi ile festivale adeta damga vurdu.  

En sevilen şarkılarını seslendirerek Antakyalılara keyifli saatler yaşatan Oğuzhan Koç, sesi ve enerjisi ile dinleyenlerden büyük alkış aldı. 

Konserin sonunda Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz şarkıcı Oğuzhan Koç’a çiçek takdiminde bulunarak teşekkürlerini iletti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER