Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaAntakya’da kaçak 38 göçmen yakalandı.3 kişi gözaltında 

Antakya’da kaçak 38 göçmen yakalandı.3 kişi gözaltında 

Yasa dışı yollarla ilimiz üzerinden yurda giren 38 yabancı uyruklu şahıs, organizatörler ile birlikte yakalandı.
Hatay İl Jandarma Komutanlığı, KOM ve Göçmen Şube Müdürlüğü tarafından örgütlü suçlara yönelik yapılan çalışma sonucunda, Antakya ilçesinde uyuşturucu madde ile göçmen kaçakçılığı yapıldığı bilgisi alınması üzerine harekete geçildi.
Konuyla ilgili Antakya İlçe Jandarma’nın dedektifleri (JASAT), KOM ve Göçmen Şube Müdürlüğü ile narkotik madde arama köpeği Volta ve Öğle ile birlikte,  Antakya/ Kuzeytepe Mahallesi’nde icra edilen faaliyet sonucunda, organizatörler, biri kadın olmak üzere B.C., C.U.T. ve A.K. ile birlikte 38 Suriye uyruklu göçmen, 34 kök kenevir bitkisi, uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen 3 gr esrar, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 38 adet sahte tanzim edilmiş seyahat izin belgesi ve kimlik kartı ile 30 adet, organizatörler tarafından mültecilerden gasp edilmiş cep telefonu ele geçirildi.
Adli işlemlerin tamamlanmasını müteakip, yabancı uyruklu şahıslar sınır dışı edilmek üzere Hatay İl Göç İdaresi ekiplerine teslim edilirken, Jandarma’daki işlemlerinin tamamlanmasını müteakip adli makama sevk edilen, 1’i kadın şüpheli 3 kişiden B.C. hakkında, adli kontrol kararı verildi. C.U.T. ve A.K. ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER