Pazar, Aralık 7, 2025
No menu items!
Ana SayfaAntakyaAntakya'da üst geçit projesine başlandı

Antakya’da üst geçit projesine başlandı

 

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığına bağlı Karayolları Genel Müdürlüğünün Antakya Habibi Neccar Kavşağı’nda hayata geçireceği üst geçit projesi kapsamında çalışmalarına başladı.

 

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri, Antakya ilçesinde bulunan Habibi Neccar Kavşağı’nda yapımı gerçekleştirilecek üst geçit için çevre düzenlemesine yönelik kontrollü söküm çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalarda bölgedeki bitki örtüsü ve çim alanlar özenle sökülerek zarar görmemesi için HBB üretim alanına saksılanarak taşınıyor. Sökülen çimlerin ise Reyhanlı orta refüj, Antakya Gülderen ışıkları ve Kuzeytepe battıçıktı kavşaklarında yeniden değerlendirilmesi planlanıyor.

Kavşakta bulunan aydınlatma direkleri de aynı hassasiyetle sökülerek HBB depolarında muhafaza altına alındı. Direkler, ihtiyaç duyulan bölgelerde tekrar kullanılacak.

Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi yetkilileri, üst geçit projesi kapsamında yapılan tüm çalışmaların koordineli ve titizlikle yürütüldüğünü belirterek, hiçbir bitki ve malzemenin ziyan edilmeden yeniden değerlendirilmek üzere koruma altına alındığını vurguladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER