Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaAntakyalı Atlet Emine Hatun Tuna 3 Bin Metrede 2. Oldu!

Antakyalı Atlet Emine Hatun Tuna 3 Bin Metrede 2. Oldu!

Antakyalı Atlet Emine Hatun Tuna, İspanya’daki Avrupa Salon Şampiyonası’nda 3000 metrede 2. oldu

İspanya’nın Valencia şehrinde düzenlenen Avrupa Salon Şampiyonası’nda Fenerbahçe Kulübü lisansı ile 3000 metrede yarışan Antakyalı Atlet Emine Hatun Tuna, ikinci oldu. Faslı bir atletle geçtiğimiz günlerde evlenen Antakya-Narlıcalı doğumlu Emine Hatun Tuna, Salon 3000 metrede Avrupa barajını aştı.

Antakyalı Atletizm Antrenörleri Senem ile Mecit Ölçer çiftinin öğrencisi olan Milli Atlet Emine Hatun Tuna-Mechaal, Valencia Salon Grand Prix’sinde 3000 metre mücadelesinde kariyerinin en iyi derecesini yaparak ikinci oldu.

İspanya’da hazırlıklarını sürdüren Milli Atlet Emine Hatun Tuna-Mechaal, Valencia’da düzenlenen salon yarışmalarında 3000 metre mücadelesine çıktı. 26 yaşındaki Antakyalı milli atlet, 3000 metredeki yarışı 8:55.91 derecesiyle, Kenyalı Selah Busienei’nin arkasında ikinci sırada tamamladı. Bu mesafede daha önce salondaki en iyi derecesi 9:06.85 olan Emine, en iyisini 11 saniye geliştirerek önemli bir başarı sağladı. Emine, böylece tüm zamanlar salon Türkiye listesinde de 3000 metrede altıncı sıraya yükselmiş oldu.

Antakya-Narlıca doğumlu olan ve geçtiğimiz yıl Faslı bir atletle evlenerek mutlu yuvasını kuran Milli Atlet Emine Hatun Tuna’nın uluslararası bu başarısı, Türkiye Atletizm Federasyonu internet sitesinde flaş haber olarak yer aldı.

Emine’nin antrenörleri Senem Ölçer ile Mecit Ölçer’in yetiştirdiği Milli Atlet Emine Hatun Tuna’nın elde ettiği başarı sonrası, Avrupa Salon Şampiyonası’nın seneye Türkiye de olacağı duyuruldu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER