Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAntakyalı Ressam Şahnaz Yılmaz, Avrupa'daki Sergileriyle Hatay'ın Gururu Oldu

Antakyalı Ressam Şahnaz Yılmaz, Avrupa’daki Sergileriyle Hatay’ın Gururu Oldu

Antakyalı Ressam Şahnaz Yılmaz, Almanya’nın başkenti Berlin ve İtalya’nın Avellino, Milano şehirlerinde açtığı sergiler ile Hatayın gurur kaynağı oldu. Avrupa‘da Hatay‘ı başarı ile temsil eden Antakyalı ressam Yılmaz, sergilerine yönelik açıklamada bulundu.

Antakyalı Ressam Şahnaz Yılmaz, Avrupa’daki Sergileriyle Hatay’ın Gururu Oldu

Antakyalı Ressam Şahnaz Yılmaz, “Öncelikle Hatay’ı İtalya ve Almanya’da temsil etmenin onuru ve guru içindeyim. İtalya sergimiz Avellino İrpino Müzesinde düzenlendi. Noel sergisi 28- 12-2019 ve 07-01-2020 tarihleri arasında 3 eserle katıldım. Mozaik ve akrilik boya çalışması. Uluslararası sergide 89 ressam birçok farklı ülkelerden katılmıştı. 89 ressamın arasında yalnız 2 Türk ressam vardı, Hatay’dan ben ve İstanbul’dan Derya hanım vardı. İtalya sergisi Milano da düzenlendi. 2 eserle katıldığım serginin konusu ise yol yapmak için Amazon ormanların katledilmiş olması ve bu olaya dikkat çekmek için Amazon arşivi oluşturuluyor ve Almanya’nın Başkenti Berlin de “Forum FACTORY Art galeride İstanbul Art mix uluslararası Resim sergisi ve sanat kültür günleri 07-01-ile 10 -01 tarihleri arasında düzenlendi. Sergimizde birçok ülkeden 82 ressam bulunuyordu. Mozaik ve yağlı boya olmak üzere 3 eserle katıldım.

“Sergilerim Başarılı Geçti”

Sergilerim çok başarılıydı. Bu arada Almanya Ausburg da bir müzede 45 mozaik eser çalışmasından oluşan kişisel sergi daveti aldım ve şu anda mozaik çalışmalarıma başladım. Almanyada ve İtalya sergilerinde beni yalnız bırakmayan her an yanımda olan abim Yusuf Yılmaz, kardeşim Süleyman Yılmaz ve Yengem Sermin Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Her şeyden önce insan ne kadar başarılı olursa olsun insanı konulayan ve yanında olan ailesi vardır.” ifadesinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER