Pazartesi, Mayıs 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaAntakya'nın Mahalleleri yok oldu!

Antakya’nın Mahalleleri yok oldu!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mahalle gezileri kapsamında önceki günkü duraklarından biri Defne ilçesi Elektrik mahallesi oldu. Bu mahalle de, Antakya’nın birçok yerinde olduğu gibi tamamen yok oldu.. Elektrik mahallesinde yapıların % 90’ı yıkıldı.

Başkan Lütfü Savaş, Çarşamba günü gittiği Elektrik mahallesinde muhtar Nihat Derviş ile mahallede kısa bir gezinti yaptı ve üzgün şekilde mahallenin adeta nasıl bir tarlaya dönüştüğünü acılı gözlerle gözlemledi.
Başkan SAVAŞ, Elektrik mahallesi ziyaretini şöyle paylaştı:


“6 Şubat depreminde yıkımın en fazla yaşandığı mahallelerimizden biri olan Elektrik Mahallesi’ndeyiz. İlçe Başkanımız Ozan Öfkeli ile beraber her şeye rağmen mahallesini terk etmeyen muhtarımız Nihat Derviş ve mahalle sakinleri ile bir araya geldik. Evlerini ve mahallelerini kaybeden hemşehrilerimin taleplerini dinledik. Biz her zaman onların yanındayız. Acılarımız ortak ama umudumuz yüksek. Geleceğimiz ve çocuklarımız için yaralarımızı beraber saracak, bu şehre hep birlikte sahip çıkarak bu şehir için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER