Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelArabın gölüne doğa yürüyüşü

Arabın gölüne doğa yürüyüşü


Arsuz Turizm ve Kültür Derneği, Kaymakamlık ve Uluçınar Orman Şefliği ile beraber düzenlediği Doğa yürüyüşü etkinliğinde katılımcılar Amanosların zirvesinde Arabın Gölünü ziyaret etti.

Konacık Mahallesi Orient camping alanından başlayan yürüyüşe Kaymakamı Musa Sarı’nın eşi Orman Şefi Emine Sarı, İlçe Jandarma Komutan vekili Şenöz, İlçe Sağlık Müdürü Pelin Gökpınar, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, Gökpınar Zeytin Dalı Başkanı Serdar Gökpınar ile beraber ilgili kurum ve derneklerin üyeleri katıldı.

Arsuz İlçe Jandarma komutanlığına bağlı Mehmetçikler ile Köy koruyucularının da eşlik ettiği doğa yürüyüş patika ve engebeli yollardan geçilerek Amanosların zirvesinde Arabın Gölünde son buldu.

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği tarafından yürüyüşçülere ilk çıkış sırasında şapka ve su dağıtıldı, Konacık Orient camping alanında döner, ayran ikram edildi.

Dernek Başkanı Hasan Arslan, Arsuz Amanos kırsalında bir süre önce şehit olan Uzman Jandarma Samet Tokur‘u rahmet ile andıklarını ifade ederek “Doğal güzelliklerimizden biri olan Arabın Gölüne yapmış olduğumuz yürüyüşte katkılarından dolayı Kaymakam Musa Sarı, eşleri Orman Şefi Emine Sarı, İlçe jandarma komutanlığı ve destek veren Arsuzlulara teşekkür ediyorum. Bu tür yerin Turizme kazandırılması için gerekli çalışmaların bir an önce başlatılması için Hatay Büyükşehir belediyesine gerekli başvuruları yaptık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan yolların yapılacağı sözünü aldık” dedi.

Başkan Arslan, Antalya’nın Düden veya Kuşunlu şelalesinden hiç bir farkı olmayan güzide yeri Arsuz’a gelen turistler için alternatif gezi alanı haline getirilebileceğini de sözlerine ekleyerek “Hem Arsuz hem de Ülke ekonomisine destek verebiliriz. Gelin görün ki Antalya’da yer alan şelaleler kurumaya başlamış olmasına rağmen hala binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bizim doğa güzelliklerimizden, Meryem Ana, Arabın Gölü, Sıcak su gibi yerlerimize ulaşım sorunu nedeniyle birçok Arsuzlu halen buraları ziyaret edememiştir. Önümüzdeki günlerde ören yerlerimiz için yön ve tabelaları derneğimizce yol güzargahlarına konulacak ve yolların biran önce ulaşıma hazır olması için konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER