Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaTanıtım YazısıAraç Kasko Değeri Nasıl Belirlenir?

Araç Kasko Değeri Nasıl Belirlenir?

Trafikte yaşanabilecek olumsuz gelişmelere karşı hazırlıklı olmak isteyen sürücüler için en önemli güvencelerden biri kasko. Sürücülerin merak ettiği konuların başında da, araç kasko değerinin nasıl belirlendiği geliyor. Hem araçta bulunan kişiler, hem de araç için bir güvence sunması ile tercih edilen kaskonun değeri ile ilgili olarak Ethica Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Akyol, merak edilen konulara dair önemli bilgiler verdi.

Kasko değerini belirleyen kriterler neler?

Ethica Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Akyol, kasko fiyatlarının belirlenme sürecinde dikkate alınan kriterler ve diğer konulara değindi:

Kasko teklifi, araç sahipleri için oldukça önemli. Trafik sigortası gibi zorunlu olmamasına karşın, sürücüden ya da farklı bir araçtan kaynaklı bir hasarda, kasko sahibi olmanın avantajı hissediliyor. Kasko yaptırırken de, tabii ki uygun fiyatlı bir poliçe almak isteyenlerin merak ettikleri içinde, araç kasko değerinin nasıl belirlendiği yer alıyor. Kasko teklifi alacak araç sahipleri için, araç kasko fiyatları 2022 yılı içinde değişkenlik gösterebilir.

 

Genel olarak bir aracın kasko değerini belirleyen kriterlere geldiğimizde aracı marka ve modeli, üretildiği yıl, motor hacmi önemli. Buna ek olarak araca ilave edilmiş cihazlar, ek aksesuarlar da kasko değerini belirleyen kriterler içinde bulunuyor. Aracın geçmişte bir kazaya karışıp karışmadığı da, kasko değerini hesaplamada çok önemli. Tüm bu veriler dikkate alındıktan sonra, araç kasko fiyatları hesaplanıyor ve teklif olarak sunuluyor. Bu bilgiler aynı zamanda MTV hesaplamasında da kullanılmakta.

Kasko neden yaptırılmalı?

Türkiye’de, trafikte her gün yüzlerce kaza yaşanıyor ve bu kazalarda can kayıpları ve maddi kayıplar söz konusu olabiliyor. Bir sürücü, kurallara ne kadar uygun bir şekilde hareket ederse etsin, olaylar bazen beklenmedik bir şekilde gelişebiliyor. Araç sürücüleri için, maddi manevi olarak kayıp yaşamamak adına, güvence altında hissetmek önemli. Kasko sigortası da bunu sağlıyor ve geniş kapsamlı bir koruma sunuyor. Mini onarım ya da araç çekicisi gibi hizmetlere ek olarak, ana teminatlara ek olarak anahtar kaybolması ya da araç içindeki özel eşyaların kaybolması durumlarında da güvenceler poliçeye eklenebiliyor. Kasko, zorunlu olmaması açısından bazı araç sahipleri tarafından tercih edilmiyor. Bununla birlikte, doğabilecek olası hasarlarda, kaskonun sağladığı avantajlar çok daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Hasarsızlık indirimi almak mümkün

Kasko sigortası yaptıracak araç sahipleri için, poliçe tutarına göre bir hasarsızlık indirimi almak mümkün. Araba kasko hesaplama işleminin ardından, kasko sigortası için bir tutar ortaya çıkacak. Plaka üzerinden kasko sorgulama ile de, aracın mevcut kasko durumu ve sigortanın ne zaman sona ereceğine ilişkin bilgi edinmek mümkün.

Kasko sigortası yaptırıldıktan sonra, belli şartların sağlanmasının ardından araç sahipleri bir hasarsızlık indirimi alabilir. Bunun için, kasko yaptırılmasının ardından bir yılın hasarsız geçmesi gerekli. Kaskolu bir araç, hasarsız geçirdiği süre boyunca, farklı bir sigorta şirketine geçse dahi hasarsızlığı devam eder. Bununla birlikte, hasarsızlık indiriminin tutarı her şirkette farklı olabilir. Bu nedenle sigorta şirketinden kasko teklifi alınması gerekiyor.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER