Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelArkadaşlarının Masasına Karanfil Bıraktılar!

Arkadaşlarının Masasına Karanfil Bıraktılar!

Başkentteki patlamada hayatını kaybeden Necla Duran’ın cenazesinden dönen ile İskenderun’da bazı STK üyesi topluluk dün Kozan’da toprağa verilen TCDD çalışanı Fevzi Sert’in çalıştığı işyerindeki masasına karanfil bıraktı.

Türkiye tarihinin en kanlı patlamasında yaşamını yitirenler memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa veriliyor. KESK’e bağlı sendikaların üyeleri ve çeşitli STK mensupları Ankara’daki patlamada yaşamını yitiren Fevzi Sert’in çalıştığı Tren garında bir araya geldi. Defne ilçesinde Necla Duran’ın cenazesine katılanlardan bir grubun da katılımıyla yaklaşık 500 kişilik topluluk, ellerinde karanfillerle yürüyerek Fevzi Sert’in TCDD bakım onarım ünitesine geldi.

SLOGAN ATARAK YÜRÜDÜLER
Tren garından Fevzi Sert’in işyerine kadar sloganlarla yürüyen yaklaşık 500 kişilik gruba polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Ellerindeki karanfilleri patlamada hayatını kaybeden Fevzi Sert’in çalışma masasına bıraktılar. Topluluk arasında gözyaşlarına hakim olamayanlar çıkışta hayatını kaybeden Fevzi Sert’in mesai arkadaşlarına başsağlığı dileğinde bulundular.

KESK İskenderun Dönem sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal, ‘Savaşa inat barış hemen şimdi’ sloganıyla Ankara’ya miting yapmaya gittiklerini belirterek “Bu mitingimize coşkularımızı, halaylarımızla, horonlarımızla yansıtarak başlamayı düşünüyorduk ancak mitingde yaşanan patlamalar sonucu onlarca arkadaşımız hayatını kaybetti. Bugün buraya geliş amacımız hayatını kaybeden dostumuz, arkadaşımız Fevzi Sert’i anmak amacıyla, bugün bütün Türkiye’de cenazelerimizi defnettiğimiz şu zamanda hep birlikte tekrar barışa olan inancımızı, kardeşliğe olan inancımızı tekrar haykırıyoruz” dedi.

Bu yas ve isyanın elbet dinmeyeceğinin altını çizen Ünsal “Bedeli ne olursa olsun barış mücadelemizde ısrarlı olacağız. Tek ses, tek yumruk olarak haykırmak gerekir. Hükümetin faşizan uygulamalarına karşı, sarayın kurmak istediği rejimine karşı durduğumuzu hep birlikte haykıralım. Savaşa hayır barış hemen şimdi. Unutulmasın ki akan kanın hesabı elbet sorulacaktır. Biz düzenlediğimiz barış mitinginde yaşamını kaybeden tüm arkadaşlarımıza ve Fevzi Sert Ağa Beyimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Biz Barış Mitingimizde yaşamlarını yitiren arkadaşlarımızın anısına bir kez daha mitingimizi kana bulayanları lanetleyerek iş bırakıyoruz” diye konuştu.

Ayrıca KESK olarak tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak protesto yürüyüşü gerçekleştirileceğini de sözlerine ekleyen Ünsal İskenderun’da da Salı günü saat 11.00’de üstgeçittin oradan başlamak kaydıyla terörü protesto yürüyüşü düzenleyeceklerini kaydetti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER