Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberArsuz, Farm The City Kapsamındaki Çalışmalarına Devam Ediyor

Arsuz, Farm The City Kapsamındaki Çalışmalarına Devam Ediyor

Arsuz Kaymakamlığı’nın Farm The City projesi kapsamındaki çalışmalarında son durağı Karaağaç Özel Eğitim Okulu oldu. Öğrencilerin yeşil ile buluşmasını isteyen Arsuz Kaymakamlığı, Karaağaç Özel Eğitim Okulu’nun bahçesine sera kurdu.

Arsuz, Farm The City Kapsamındaki Çalışmalarına Devam Ediyor

Arsuz Kaymakamlığı, Karaağaç Özel Eğitim Okulu’ndaki öğrencilerin yeşil ile buluşması, beceri ve özgüvenlerinin artırılması adına okul bahçesine sera kuruldu. Tohumlar, bahçe alet ve ekipmanları, çiftçiliğe dair çeşitli malzemeler hediye etti.

Farm The City Projesi Nedir?

Farm The City Projesi, Arsuz Kaymakamlığı’nın Erasmus+ Projeleri kapsamında Proje Ofisi tarafından hazırlanarak kabul edilen ve Malta ve Romanya ile ortak yürütmekte oldukları bir projedir.

Arsuz, Farm The City Kapsamındaki Çalışmalarına Devam Ediyor

Arsuz genelinde farklı okulların bahçelerinde ve Hükümet Konağı bahçesinde yapılan benzeri çalışmalar, ilçemizden bir öğretmenimizin Malta’ya ve Romanya’ya gönderilmesi, boşürler, afişler, tohumlu kalemler hazırlanması, öğrencilerle birlikte ekim ve dikim faaliyetlerinin yapılması gibi bir çok faaliyetin içerisinde barındıran ve ilçemize hibe kazandıran projenin bu ayağında Karaağaç Özel Eğitim Okullarında öğrencilere yönelik bir dizi faaliyet ve seraya ve ekim ve dikime dair malzemeler temin edilip teslim edildi. Öğleden sonra okul bahçesinde öğrencilerle birlikte seranın açılışı yapıldı ve ilk tohum ekildi.

Arsuz, Farm The City Kapsamındaki Çalışmalarına Devam Ediyor

Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler kaymakam Musa sarı, Proje Ofisi, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve ekibine, katkısı bulunan Arsuz Belediye Başkanımız adına Başkan Vekili Mustafa Gökpınar ’a ve emeği geçen çalışanlarına, sera kurulumuna  destek veren Büyükşehir Belediyesi yetkililerine, okullarına destek veren Kızılay Şube Başkanı Recep Sivri ve Mimarlar Odası Başkanı Koray Tanın ’a teşekkürlerini sunduklarını ifade ettiler.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER