Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberArsuz Kaymakamı Gökpınar İskenderun Ortodoks Kilisesini Ziyaret Etti

Arsuz Kaymakamı Gökpınar İskenderun Ortodoks Kilisesini Ziyaret Etti

Kilisesi yöneticileri, Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar’ı ağırladı. Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur ve Yönetim Kurlu üyeleri tarafından kilise de ağırlanan  Kaymakam Gökpınar, daha sonra kiliseyi de gezerek aynı zaman da sıcak kanlı misafirperverlikleri için kilise yönetimine teşekkür etti.

Hatay‘ın ilçelerden olan Arsuz’un Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İskenderun’da Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesine ziyarette bulundu. Vakıf Başkanı Can Teymur ve Yönetim Kurlu üyelerince sıcak kanlı  bir şekilde ağırlanan Gökpınar, gördüğü yakınlık üzerine teşekkürlerini ve şükranlarını iletti.

Barış ve kardeşliğe vurgu yapan Kaymakam Gökpınar; Beni samimi bir şekilde ağırladığınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Bu topraklar yıllardır bu kardeşliğe ve karşılıklı hoşgörüye tanık etmiştir. Ben de bu yüzden sizleri burada ziyaret etmek istedim. Farklı kültürdeki toplulukların bu birlikteliği sonsuza kadar sürecektir. Buna bir kez daha şahit oldum dedi.

Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur da; “Sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Sizin gibi kıymetli devlet adamlarına her zaman kapımız açıktır. Bu topraklar elbette ki sevginin, kardeşliğin ve barışın doyasıya yaşandığı topraklardır. Bundan sonra da böyle olacaktır” dedi.

Sohbetlerin edildiği ziyaretin ardından, Kaymakam Gökpınar, Vakıf yöneticileri ile birlikte kilisenin içini de gezdi. Vakıf Başkanı Can Teymur, kilisenin restorasyon çalışmaları ve tarihi  hakkında bilgiler verdi. Vakıf olarak gerçekleştirdikleri  faaliyetleri de anlattı.

Kaymakam Gökpınar da bu kadar değerli bir tarihi yapının bakımının özenle yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Yapının bu zamana kadar taşınmasının da önemli olduğuna  dikkat çekti.

Kilise binasını oldukça beğenen ve ne kadar önemli bir yapı olduğunu belirten Kaymakam Gökpınar ziyaretinin ardından Kiliseden ayrıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER