Salı, Nisan 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberArsuz’da 2 Bin Yıllık Ata Tohumu Buğdayında Hasat Zamanı

Arsuz’da 2 Bin Yıllık Ata Tohumu Buğdayında Hasat Zamanı

 

Arsuz’da,  çiftçilerin buğday üretiminde yerli tohuma geçişini sağlamak adına mülkiyetinde bulunan arazilerde ata tohumlarıyla ekimini yapan Arsuz Belediyesi ilk hasadını gerçekleştirdi.

Arsuz’da 2 Bin Yıllık Ata Tohumu Buğdayında Hasat Zamanı

Çiftçilerin yerli tohuma yönlendirilmesi amacıyla çok önemli bir çalışma olduğunu belirten Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, bir ay sonrasında da ata tohumu türü olan karakılçık buğdayının hasadına başlayacaklarını ifade etti. Ankara, İzmir ve Muğla’da da uygulanan bu projeyi Arsuzlu çiftçilere destek ve örnek olma amacıyla Arsuz’a taşıdıklarını söyledi.

Asaf Güven Ata Tohumu Hakkında Bilgi Verdi

Başkan Güven Konu ile ilgili yaptığı açıklamada , “Genetiğiyle oynanmamış, daha sağlıklı tarımsal ürünleri kendi topraklarımızda sağlamak ve halk sağlığını korunması amacıyla önem teşkil eden bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bugün burada ilk ekinimizi biçtik, bir ay sonrada karakılçık buğdayımızın hasadını yapacağız. Bizim amacımız ata tohumunu tekrardan yaygınlaştırmak ve çiftçiyi bu tohumları kullanmasına özendirmek. Ata tohumlarımızın bir kısmını geri almak üzere çiftçilerimize dağıtmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl tüm ürünlerde yerli tohumlara geçiş yaparak belediyemize ait tüm arazilerde ekim gerçekleştirmeyi ve ihtiyaç sahipleri ile üreticilere dağıtmayı hedefliyoruz.” dedi

etiketler

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven

Arsuz haberleri

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER