Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberArsuz'da Gençlere Yönelik "Suç Mahalli Sosyal Medya" Konulu Seminer

Arsuz’da Gençlere Yönelik “Suç Mahalli Sosyal Medya” Konulu Seminer

Arsuz Gazeteciler Cemiyetince Hatay Barosu, Emniyet Müdürlüğü ve Gelişim Hastanesi iş birliği ile Sosyal Medya’da Artan Suç Oranlarını ve Buna Bağlı Psikolojik Nedenleri’ni kapsayan Suç Mahalli Sosyal Medya konulu seminer düzenlendi. Arsuz Rhosus Amfide gerçekleşen seminerde öğrencilere ve katılımcılara sosyal medyada işlenen suçlar anlatıldı.

Etkinliğe Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönder, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Erkan Karakaş, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Arsuz Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal, Baro Başkan Yard. Sevinç Çakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Belediye Başkan Yardımcıları ile Meclis üyeleri, kurum müdürleri, Muhtarlar, STK Temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Gençler Farkında Olmadan Sosyal Medyada Suç İşleyebiliyor

Arsuz’da Gençlere Yönelik “Suç Mahalli Sosyal Medya” Konulu Seminer

Arsuz Gazeteciler Cemiyeti başkanı Alkan Tat, sosyal medya üzerinden “Hakaret, Cinsel taciz, Tehdit, Özel hayatın gizliliği, Kişisel verilerin kaydedilmesi, Müstehcenlik vb konular” üzerinde ülkemizde gittikçe artan ve habersiz olarak suçlu statüsünde giren geleceğin teminatı olan gençlerin sosyal medya dahilinde gerçekleştirebilecekleri eylemlerinin hukuk kurallarına tabi olduğunun farkındalığını sağlamak, suçla mücadelede, çözüm odaklı bir yaklaşım sergilenmesi anlamında bu gün bir arada olduğumuzu ve gençlerimizin bu konu üzerinde okullarda ders alması gerektiğini ifade ederek sosyal sorumluluk projelerine desteklerinden dolayı paydaşlarına teşekkürlerini sundu.

Arsuz’da Gençlere Yönelik “Suç Mahalli Sosyal Medya” Konulu Seminer

Suça Karışanlar İnternette Sürekli İz Bırakıyor

Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, gelişen teknoloji ile oluşan yeni suç mahallinde Suça karışan kişilerin internette sürekli iz bıraktığını ve zorbalık yapan insanların devletin imkanları doğrultusunda en kısa sürede adalet karşısına çıkmalarının sağlandığını ifade etti. Dönmez, sosyal medya gerçekleşen her eylemin sürekli kayıt edildiğine dikkat çekti.

Arsuz’da Gençlere Yönelik “Suç Mahalli Sosyal Medya” Konulu Seminer

Çocuklar Siber Zorbalık Karşısında Sessiz Kalmamalı

Siber Zorbalıkta en önemli etkenin sessiz izleyici diye tabir edilen Zorba karşısında mağdur olan Kurbanın yaşadıklarına kayıtsız kalanların önemine değinen İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Yağmur Yazar, suçu ve suçluyu övmemelerini ve karşılaştıkları zorbalık karşısında başta anne ve babaları olmak üzere öğretmenlerine durumu ifade etmelerini isteyerek Çocukların Sessiz kalmamalarını gerektiğini ifade ederek siber zorbalık olaylar karşısında yaşanan psikolojik süreçlere dikkat çekti.

Arsuz’da Gençlere Yönelik “Suç Mahalli Sosyal Medya” Konulu Seminer

Twitter’daki Beğeni ve Retweetler’de Suça Dahil

Son yıllarda sosyal medyada yaşanan olaylar sonrası konu olan şikayetlere değinen Güvenlik Şube Polis Memuru Ergün Elmas, ülkemizde en çok Terör ve Devlet yöneticilerine karşı işlenen suçların yaşandığı böyle durumlarda bireylerin beğeni ve Re tweetlemeler’den sorumlu olacağını dile getirdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER