Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaArsuzArsuz’dan Bodrum’a Dostluk Anıtı

Arsuz’dan Bodrum’a Dostluk Anıtı

 

6 Şubat’taki büyük depremlerin ardından Bodrum Belediyesi’nin konteyner kent kurduğu ve belediye meclis kararı ile kardeş kent olduğu Hatay’ın Arsuz ilçesinin Belediye Başkanı Asaf Güven, Bodrum’a teşekkür etmek için dostluk anıtı hazırlattı. Orijinali Arsuz’da bulunan ve seferlerden başarılı dönen Hitit yöneticilerini anlatan anıtın açılışı, belediye önünde düzenlenen törenle yapıldı.

Törene Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, geçmiş dönem CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar, gaziler, büyük depremin ardından Bodrum’dan deprem bölgesine giden arama kurtarma derneklerinin gönüllüleri katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Bodrum Belediyesi ve Bodrum halkına teşekkürlerini ilettiği mesajı okundu. Anıtın açılışı öncesinde duygu ve düşüncelerini dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Bodrum Belediyesi’nin depremin ardından bölgeye yardım için ilk giden belediyelerden biri olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

“Dışardan ilk desteklerden bir tanesi Bodrum’dandı. İmdadımıza yetiştiler. Bunun başında değerli Belediye Başkanı ve geniş ekiple beraberlerdi. İlk arama kurtarma çalışmalarında bulunanlardan bir tanesi bunlardı Arsuz’da. Tabii ki belediye ve ekiplerinin de arkasında gönüllüler, sivil toplum kuruluşları vardı. Önce çadır, daha sonra konteyner kent ve şu anda Arsuz’un en güzel konteyner kentlerinden bir tanesi. Yaşanabilir bir konteyner kent. Bodrum Belediyesi, Arsuz Belediyesi, Arsuz Kaymakamlığı ile birlikte halen yürütmekteyiz. Biz kardeş belediye olduk. Kardeşliğimiz sürecek ileride de her konuda iş birliği şeklinde yardımlaşma şeklinde de devam edecek.”

Deprem sonrası Hatay’da yaptıkları çalışmalardan bahseden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Bodrum ve Arsuz’un her zaman dost kalacağını dile getirdi. Deprem olmadan önce önlem almanın önemine değinen Başkan Aras, “Bu büyük deprem hepimize çok büyük ders verdi. Öncelikle birinci olan halkımızın esenliğidir. Deprem olmadan önce bu önlemlerin alınması gerekmekte bu insanların bu kadar acı çekmesini en azından azaltabilirdik. Biz özellikle belediyeler olarak yapacağımız denetimlerde ya da yeni ruhsatlarda bu konulara da çok dikkat edeceğiz. Halkımızın usulüne uygun yapılmayan ya da çürük binalarda hayatını kaybetmesinin önüne geçeceğiz.” şeklinde konuştu.

Sözlerinin devamında arama kurtarma derneklerine de teşekkür eden Aras, “Bodrum’dan giden arkadaşların tavır ve davranışları, güler yüzü, içten davranışları buradaki anıtın temelini atmıştır. Bütün arkadaşlarım, belediye personeli, gönüllüler, Bodrumlular orada bunu başardı. Ben bütün bodrum halkına tekrar tekrar şükran ve minnet duygularımı iletmek isterim.” ifadelerini kullandı.

 

Anıtın açılışının ardından, Ahmet Aras, Asaf Güven’e çiçek takdim etti, arama kırtarma dernekleri hatıra fotoğrafı çekildi. Deprem hayatını kaybeden vatandaşlar için meydanda lokma ikramı yapıldı.


 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER