Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiAsgari Ücret 10 Bin TL Mi Oluyor?

Asgari Ücret 10 Bin TL Mi Oluyor?

14 Mayıs seçimleri öncesi bütün tuşlara tek tek basan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kesenin ağzını iyice açıyor. Öğretmen atamaları, sağlık personeli alımı, emekliye zam gibi hamlelerden sonra şimdi de Ocak ayında zam yapılan asgari ücrete, seçim öncesi ara zam yapılacağı konuşuluyor.

En düşük emekli maaşının 7.500 TL olmasıyla gözler asgari ücrete çevrildi. Hükümet en düşük emekli maaşını 7.500 TL’ye çıkarmış, ancak kök maaşı aynı bırakmıştı.

Şimdi milyonlarca çalışan, işçi ve işveren, Erdoğan’ın seçim öncesi asgari ücreti artırıp artırmayacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durulmayacağını ifade etmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrette artış olup olmayacağıyla ilgili beklentilere cevap verdi. Asgari ücret yeni yılda 54,66 oranında zamlanarak 8 bin 506 TL’ye yükseltildi. Peki 2023 Asgari ücrete yeniden zam yapılacak mı, ara zam ne kadar olacak?

Özellikle deprem bölgesindeki istihdamın artırılması için asgari ücretin yükseltilmesi konusunda tartışmalar sürüyor. Son olarak yeni yılın Ocak ayında asgari ücret 8 bin 506 TL’ye çıkarılmıştı.

CNN Türk yayınına katılan Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ökten, “Asgari ücrette de artış olur mu?” sorusunu şöyle yanıtladı. Ökten “Sayın Cumhurbaşkanı Aralık ayında asgari ücreti açıkladığında Mayıs ayını da işaret etmişti. Seçim öncesi atılan adımlara yenileri eklenebilir, seçim öncesinde yeniden asgari ücrete bir zam gelebilir diye düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl içerisinde yeni bir ara düzenlemenin de yapılacağının da sinyalini vermişti. Erdoğan, “Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız” ifadelerini kullanmıştı.

10 BİNİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR

Kulislerde gelen son haberlere göre, asgari ücret seçim önce yapılacak bir ara zam ile 10 bin liranın üzerine çıkabilir.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER