Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiAsgari ücret 11 bin 402 lira oldu

Asgari ücret 11 bin 402 lira oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son toplantısında yeni asgari ücretin yüzde 34 zamla 11 bin 402 lira olmasına karar verildi.

 Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında yaptığı üçüncü toplantı sona erdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşen toplantısı sonrası Bakan Vedat Işıkhan, yeni rakamı açıkladı.

Işıkhan, “Asgari ücreti hem işçiyi memnun edecek hem de istihdamı koruyacak şekilde belirlemeye gayret ettik. Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Asgari ücreti hem işçiyi memnun edecek hem de istihdamı koruyacak şekilde belirlemeye gayret ettik. Asgari ücret uzlaşma ile sonlandı. Yeni asgari ücret net 11 bin 402 lira olarak belirlenmiştir” dedi.

Böylece asgari ücrete ara zam oranı yüzde 34 oldu. Brüt asgari ücret ise 13 bin 414 liraya yükseldi.

Geçtiğimiz 6 ayda 400 TL olarak uygulanan asgari ücret desteğinin önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulanmasına karar verildi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, “13 gündür taraflar yoğun bir çalışma yapıyor. Bugün son noktaya geldik bakan bey rakamı açıkladı. Bugün geldiğimiz noktada yüzde 34 bir zam var. İnşallah enflasyon belli bir noktaya gelir de alım gücümüz korunur. Pazardaki, marketteki fiyatların kontrol altına alınması temennimiz. Yoksa bu zamların anlamı kalmıyor” ifadelerini kullandı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ise, “Asgari ücrette ara zam konusunda bir mutabakat vardı. Hızlı bir şekilde bakanımız müjdeyi verdi. Biz de bunun memnuniyeti içerisindeyiz. İşçi, işveren ve devlet ayrılmaz bir bütündür. 500 tl asgari ücret desteği için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Artık odağımızı ülke refahına ve çalışma hayatının diğer konularına yönlendireceğiz” dedi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER