Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberAsgari ücret patronların istediği sefalet zammı

Asgari ücret patronların istediği sefalet zammı

dır
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi H. Suat Sadış, ülkemizde milyonlarca emekçinin yaşam şartlarını etkileyen asgari ücretin net 2 bin 324 lira olarak belirlenmesine tepki göstererek,

 

 “Zam oranı ortalama enflasyonun ve yaşam gerçeklerinin altında kalmıştır” dedi.
Sadış, gazetemize yaptığı açıklamada, “Ülkemizde işçilerin çok büyük bölümü asgari ücret ve asgari ücrete yakın bir ücretle çalışmaktadır. Açıklanan rakam bırakın geçinmeyi, açlık sınırının bile oldukça altında kalmaktadır. 1 Ocak 2020 yılından itibaren uygulanacak olan asgari ücret brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324,70 lira olarak belirlendi. Açıklanan rakam insanlık onuruna aykırıdır ve patronların istediği sefalet zammıdır. Bugünkü haliyle asgari ücret açlık ücreti haline gelmiştir. Asgari ücret ile asgari yaşam koşulları arasında sıkışıp kalan milyonlarca emekçi, ailesinin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmaktadır. Asgari geçim koşullarının 2019 yılında zorlaştığı ülkemizde, ekonomik ve sosyal yaşam şartları her geçen gün kötüye gitmiştir.  Ekonomik kriz çarşıda, pazarda, marketlerde ve alışverişin yapıldığı tüm noktalarda ağır şekilde yaşanmıştır.
Asgari ücretin her yıl açlık sınırının altında yoksulluk sınırına uzak bir miktar olarak belirlenmesi ve ortalama ücret haline gelmiş olması kabul edilemez. Asgari ücretin sadece çalışanların değil ailelerinin de temel ihtiyaçları dikkate alınarak belirlenmesini bekliyoruz.  Bu gerekçeyle asgari ücretin 2020 yılı için net 3 bin 505 lira olarak yeniden düzenlenmesini istiyoruz” dedi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER