Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelASKOM İLK TOPLANTISINI YAPTI

ASKOM İLK TOPLANTISINI YAPTI

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nde, önceki gün, 2018 yılının ilk “Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu” (aSKOM) toplantısı gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz’ın başkanlık ettiği toplantıya;
Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Emin Güler, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Pekmezci, Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, kamu ve özel hastane yöneticileri de katıldı. 2018 yılının ilk ASKOM toplantısı, il Müdürlüğü Davud-i Antaki Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
ASKOM toplantıları, Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği’ne istinaden, il içinde yer alan kamu hastaneleri, özel hastaneler, 112 Acil sağlık hizmetleri ve Üniversite Hastanesi arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanarak, daha hızlı ve etkin acil sağlık hizmetleri sunumunun sağlanması amacıyla her ay rutin olarak yapılıyor. Bu kapsamda; il içinde yapılan ambulans sevkleri, hastane acillerine yapılan müracaatlar, acil vaka müdahalelerinin istatistikleri ve acil sağlık hizmetleri ile ilgili öneri ve şikâyetler incelendi, plan ve programlar hazırlanarak tüm katılımcıların görüşleri alındı ve toplantı sona erdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER