Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“ Asla Yılmayacağız”

“ Asla Yılmayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Yönetimi, üyelerle bir araya gelerek ‘Tüzük Kurultayı’ ile ilgili gündemle ay sonu toplantısını gerçekleştirdi. Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, kurultay delegeleri ile parti üyeleri katılım gösterdi.

9-10 Mart tarihlerinde yapılacak ‘Tüzük Kurultayı’ ile ilgili öneri ve değerlendirmelerde bulunmak üzere bir araya geldiklerini aktaran Mansuroğlu, partililerin kurultay ile ilgili öneri ve taleplerini bir rapor halinde genel merkeze sunacaklarını kaydetti.

Ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini ve özellikle bu zor süreçte yapılacak parti tüzüğünün büyük önem taşıdığını vurgulayan Mansuroğlu; “Gündemimiz belli bu ay sonu toplantımızda tek bir günden maddemiz var, o da 9-10 Mart tarihinde yapılacak olan tüzük kurultayı ile ilgili önerilerinizi ve beklentilerinizi almak. Bu konuda sizlerin fikirlerini alacağız. Çünkü gerçekten son virajdayız, artık partimize bu konuda çok büyük görev düşüyor. İktidar alternatifi olabilmemiz için artık halka açık, şeffaf, katılımcı ve herkesin ‘İşte Cumhuriyet Halk Parti’sinin tüzüğü bu olmalı’ diyebilecek bir tüzük hazırlamak zorundayız. Ülke bir kuşatma altında. Şu anda ülkenin başında ikiyüzlü bir iktidar var. İktidarın bir yüzü, aynı şahıs, siyasilerin başı, sınır ötesinde yapılan operasyonlarda şehit düşen Mehmetçiklerin tabut üzerinde siyasi nutuklar atıyor, Mehmetçiğe sahip çıktığını iddia ediyor ama bir yandan da Atatürk’e küfreden keşke Yunan kazansaydı diyen bir şerefsizin ziyaretine gidiyor.

Şu andaki siyasi iktidar milli olduğunu iddia ediyor ama bütün milli duygularımızı ayaklar altına alarak, ecdadımızın, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bu ülkeye kazandırmış olduğu ilk fabrikaları elden çıkarmak için alelacele satmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. ‘Milli’yiz diyorlar, hayati yiyecekler ve hububatlar dahil, saman dahil her şeyi ithal yoluna gidiyorlar. Burada kendi çiftçimizi mağdur ederken dışarıdaki ülkeleri ihya ediyorlar” şeklinde konuştu.

Parti içerisindeki birlikteliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Mansuroğlu; “Gündemimiz seçim, 2019’da gerçekten üç tane hayati seçim yaşayacağız, dar bir koridordan geçiyoruz. Görünürde önce yerel seçimler, arkasından genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimi, onların deyimiyle başkanlık seçimi, Partili Cumhurbaşkanlığı seçimi… Çocuk istismarları, çocuk gelinler, düşünce özgürlüğünün kısıtlanması, insan hakların kısıtlanması, özellikle özgür bir şekilde yorum yapmaya kalkan gazetecilerimizin sorguları bile alınmadan, iddianameleri hazırlanmadan, içeri tıkılmaları ve daha bunun gibi insanlık dışı, hukuk dışı işlemlerin yaşandığı böyle bir ülkede yaşıyoruz, böyle bir ülkede siyaset yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz.

Ben bu kara tabloyu çizerken hiç kimsenin umudunu kırmak veya ne yapalım bunlar böyle yapıyor elimden bir şey gelmiyor demek istemiyorum. Aksine bu kara tabloyu dağıtacak tek bir güç var şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nde o da Cumhuriyet Halk Partisi… Çünkü bizim köklerimiz sağlam, genlerimiz sağlam, biz Mustafa Kemal Atatürk’ün, rahmetli İsmet İnönü’nün, Fevzi Çakmakların, Halide Edip Adıvar’ların, Sabiha Gökçen’lerin, Deniz Gezmiş’lerin, Yusuf Aslan’ların, Hüseyin’in İnan’ların özü ve ruhu ile geldik. Mücadeleden asla yılmayacağız, asla yılgınlık göstermeyeceğiz. Çünkü bu hırs, bu umut, bu mücadele gücü bizde var, bu örgütte var, hiç kimse olumsuzluğa kapılmasın onlar istedikleri kadar kirli ittifaklara girsinler.

Şu anda Türkiye siyaseti tablosu da değişiyor biliyorsunuz kirli ittifaklar şu anda gündemde. Biz bunlara karşı dimdik ayakta, örgütümüzle, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, belediye başkan adaylarımızla, milletvekili adaylarımızla, genel merkezimizle dimdik ayakta duracağız. Bizler partici bir mücadeleden geldik, herkesin bizim gibi düşünmesini isteme gibi bir hakkımız yok, her türlü düşünce, her türlü fikir, her türlü öneri değerlendirilecek. Beni de sevmeyebilirsiniz, beni sevmeyin önemli değil ama Cumhuriyet Halk Partisi’ni seveceksiniz, kurumu seveceksiniz, bu örgütü seveceksiniz.

Ben ilçe başkanı olarak sizlere şu sözü veriyorum, burada yerel anlamda ve genel anlamda iktidara yürümek için benle arkadaşlarım üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Şuna herkes inansın ki, bu örgüt içerisinde mücadele eden her birey, her arkadaşımız bizim başımızın tacıdır. Herkes ileriye dönük hesaplar yapar, idealleri vardır, emelleri vardır bunlar çok doğaldır ama bunları yaparken sizlerden ricam birbirimizi kırmadan, birbirimizi düşmanca rakip görmeden, kardeşçe ve devrimci duygularla düşüncelerle birbirimize sarılacağız. Bizim başka çaremiz yok, başka sermayemiz yok çünkü” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Partililerin tüzük kurultayı için önerilerini dinleyeceklerini kaydeden Mansuroğlu; “9-10 Mart’ta bir tüzük kurultayımız var. bu kurultayda çoğumuz eleştirebilir benim de eleştirdiğim bölümler var. Şu konuda netim, ben Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünde yapılacak her türlü yarışta, her türlü seçimde önseçim olmazsa olmaz diyorum. Bu konuda önümüzü açacak, ufkumuzu açacak önerileriniz varsa biz bunları rapor halinde hazırlayıp genel merkezimize bildireceğiz” ded

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER