Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAslı Elif Tanuğur Samancının 23 Ödülü var

Aslı Elif Tanuğur Samancının 23 Ödülü var


Türkiye’nin ilk ve tek inovasyon ödüllü yerli propolis üreticisi Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı Antakya Defne Rotary Kulübü’nün konuğu oldu.
Kulüp Başkanı Volkan Ekmekçi’nin açılış konuşmasından sonra söz alan Samancı; oğlunun bağışıklık sorununu propolis ile aştığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Oğlum 11 aylıkken ateşlenmeye başladı. 5 yaşına kadar antibiyotik kullandık. Ancak cildinde kızarıklıklar oluşmaya başladı. Antibiyotiğin yan etkisi olarak kanın damar dışına sızdığını öğrendik. Doktor bu durumun nadir görüldüğünü ama ciddi olduğunu, çocuğumu eve kapatmamı söyledi. Çocuğumun bağışıklık sistemi çökmüştü. Araştırmaya başladım. Birçok bilimsel yayında karşıma propolis ve arısütü çıkıyordu. Zaten arıcılık sektörünün içinde olduğum için, tanıdığım arıcılara, bunları üretip üretmediklerini sordum. Maalesef üretmiyorlarmış. Raflarda satılan ürünlerin ise ithal olduğunu öğrendim. İthal ürünlere güvenemediğim için de bir arıcıdan rica ettim, benim için az miktarda üretti. Ben de propolisi damla halinde, arısütünü de bala karıştırarak çocuğuma vermeye başladım. 6 ay sonra hem o yan etkiden hem de sürekli ateşlenme sorunundan kurtulmuştu.
Böylece propolis özütü üretmeye başladım. Sonra mucize bir şey oldu! Oğlum, rahatsızlığından tamamen kurtuldu!İş kurmaya karar verdim. Sermayem yoktu ama arı ürünleri ve Ar-Ge destekleri konusunda bilgiliydim. Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisin ilk defa ‘Sözleşmeli Arıcılık’ modeliyle yerli üretimini başlatmak ve proses yöntemini geliştirerek insan tüketimine uygun hale getirmek için; Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ile birlikte KOSGEB destekli şirketimizi kurduk. İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent’te gerçekleştirdiğimiz AR-GE projesi sayesinde propolisi özütleme yöntemiyle geliştirdik. Amerika başta olmak üzere 11 ülkeye ihracatımız mevcut
Arıların; bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları çok güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip tamamen doğal bir arı ürünü olan Propolis, Arılar tarafından, kovandaki mikropları yok etmek ve kovanın sterilizasyonu için kullanılır. Propolis -doğru işlendiği takdirde- kovanda hangi görevi görüyorsa, insan vücudunda da etkisi aynıdır. Virüs ve bakterileri yok ederek vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Propolis düzenli tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirerek hastalanma sıklığının azalmasına yardımcı olur. Dolayısıyla antibiyotik kullanımını da azaltır. Propolis, nar suyundan tam 80 kat daha güçlü antioksidan etkiye sahiptir. Hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Alerjen değildir. Bal tüketebiliyorsanız propolis de tüketebilirsiniz.”
Antakya Şehir Kulübü’nde düzenlenen toplantıya katılan konuklar, ilgiyle izledikleri sunum sonrasında Samancı’ya sorular sordular. Daha sonra Aslı Elif Tanuğur Samancı’ya bir teşekkür belgesi takdim eden Kulüp Başkanı Volkan Ekmekçi; “9’u uluslararası 14’ü ulusal olmak üzere 23 farklı ödülün sahibi olarak, bir ilki başaran, ürünlerini ABD ve Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunan Sayın Aslı Elif Tanuğur Samancı’yı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER