Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaDörtyolAsu Grup'tan Dörtyol Belediyesine Şartsız Bağış

Asu Grup’tan Dörtyol Belediyesine Şartsız Bağış

Dörtyol Sanayi Mahallesi 61 ada 52 parsel Özel Proje Alanında bulunan Eski Hal İçi Projesinden Asu Grup firmalarına ait 3 adet bağımsız bölümü Dörtyol Belediyesine şartsız bağışta bulundu.

2018 yılında ihalesi yapılan ve halen devam etmekte olan Eski Hal İçi Projesi 2019 yılından bu yana meclis gündemini en fazla meşgul eden konulara arasındaydı. Özellikle Belediyenin arsa karşılığı almış olduğu oranı düşük bulan meclis üyeleri konuyu sık sık gündeme getiriyorlardı. Asu Grrup Dörtyol Belediyesine 2019 yılında üç adet dükkan teklif etmiş, meclis görüşmeleri esnasında, son dakikada teklifini geri çekmişti. 30 Aralık 2021 Perşembe günü encümen toplantısına katılan Asu Grup Şirket Müdürü Ahmet Çetin şirket adına teklifini yenileyerek; “05.11.2018 tarihli ihalenizin şirketimiz tarafından üstlenilmesi sonrasında taraflar arasında yapılan Dörtyol 2. Noterliğinin 21.11.2018 tarihli, 13042 yevmiye numaralı Düzenleme Şeklinde Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi uyarınca, sözleşmeden doğan yükümlülüklerimizi tamamlamamızı müteakip her türlü takyidattan ari olarak şirketimiz adına tescil edilecek olan Hatay İli, Dörtyol İlçesi, Sanayi Mahallesi, 61 Ada, 52 Parselde bulunan; 1. A Blok. 20 No lu Bağımsız Bölüm. 2. A Blok 22 No lu Bağımsız Bölüm. 3. D Blok 15 No.lu Bağımsız bölüm sayılı 3 adet taşınmazı, natamam hali ile Dörtyol Belediye Başkanlığının ve Dörtyol Halkının yararı doğrultusunda kayıtsız ve şartsız olarak bağışlamak istiyoruz.” dedi.

Encümen üyelerinin protokolü incelemesinin ardından bir konuşma yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’de; “Asu Gurup Firmasına yaptıkları bu şartsız bağış için Dörtyol Halkı adına Dörtyol Belediyesi olarak teşekkür ediyoruz. İki yıldan beri kamu vicdanını rahatsız eden bazı olumsuz söylemler vardı. Bu yapılan bağış ile bir hakkaniyet seviyesine ulaşıldı. Kendilerine teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER