Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaAtatürk Parkında ağaç kesimine tepki

Atatürk Parkında ağaç kesimine tepki

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu, Atatürk Parkı’nda gerçekleşen ağaç kesimine ilişkin basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, Türkiye Tasarım Vakfı’nın sorumlu olduğu iddia edilirken, dernek yetkilileri yapılan ağaç kesiminin şehirdeki tek yeşil alanı tehdit ettiğini belirtti.

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu, derneklerine gelen ihbar üzerine Atatürk Parkı’na giderek yaptıkları incelemede, yaklaşık 40-50 yaşlarında 25-30 adet ağacın kesildiğini tespit ettiklerini açıkladı. Karasu, “Yeşilin ve ağaçların değerini en çok hissettiğimiz bu dönemde, şehrimizin tek yeşil alanı olan Atatürk Parkı’nda bu tür bir katliamın yaşanması kabul edilemez” dedi.

Karasu, yaptığı açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verdi:

Yine bir katliam yine ağaç kesimi!! Atatürk Parkında ağaç kesildiğine dair derneğimize gelen bir ihbar üzerine adrese gidildiğinde yaklaşık 40-50 yaşlarında 25-30 adet kadar ağacın kesildiğini yüreğimiz parçalanarak tespit ettik. Yeşilin ağacın değerini en çok hissettiğimiz bu dönemde ve şehrin tek yeşil alanı kalan Atatürk Parkında Türkiye Tasarım Vakfı tarafından bu katliam yapılmıştır. Şehrimizi inşaa edecek olan vakıf bu şekilde mi şehrimizi ayağa kaldıracak!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile yaptığımız görüşmede Türkiye Tasarım Vakfına ofis alanı olarak kullanılmak üzere bir konteynerlik yer tahsisi edildiğini ifade etti. Bu katliama kesinlikle razı olmadıklarını ve ilgili elemanların yaptığı inceleme sonucunda ivedi olarak sökülen ağaçların yerine aynı büyüklük ve aynı yaşta yeniden ağaç dikilip alanın eski haline getirilmek üzere yaptırım uygulanacağı aksi durumda para cezası uygulanacağı tarafımıza iletildi. Yaşam alanlarımız bu kadar daraltılmışken hava kirliliği ile depremin ilk gününden mücadele etmeye çalıştığımız bu zamanda nefes alacak alanlarımız nerdeyse yok sayılacak kadar azaldı.

Depremin yarattığı ekolojik yıkım ve dünyanın gündeminde olan küresel iklim kriz ile mücadele ederken Türkiye Tasarım Vakfı gücünü nerden kimden alıyor? Şehrimizi teslim ettiğimiz kurum bu mu? Yok edilen alan yeniden eski haline getirilinceye kadar konunun takipçisi olacağız.” 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER