Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberATSO Turizmin canlandırılması için AK Partili vekilin katılımıyla toplantı düzenledi!

ATSO Turizmin canlandırılması için AK Partili vekilin katılımıyla toplantı düzenledi!

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Pandemi dolayısıyla en çok etkilenen Turizm sektörünün canlandırılması için Ak Partili Milletvekili Hüseyin Yayman’ının katılımıyla bir toplantı düzenledi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin Covid-19 sürecinin Sosyal ve Ekonomik etkilerinin 2021 yılında da devam edeceğini, Sektörlere Devlet tarafından verilen desteklerin önemli olduğunu ancak bu desteklerin 2021 yılında da devam etmesi gerekliliğinin altını çizdi.

Başkan Çinçin, salgın sürecinden en çok Turizm sektörünün etkilendiğini bundan dolayı belirli aralıklar ile Turizm sektör temsilcileri ile toplantılar gerçekleştirdiklerini dile getirdi ve başta Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI HATAY’DA”

Daha sonra  konuşan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakya Belediyesi’nin Uzun Çarşı Güzelleştirme Projesi’nin 5 etaptan oluştuğunu ve şuan 2. etap çalışmalarının devam ettiğini bu projenin bitimiyle birlikte Turizm’in Antakya’da büyük bir ivme kazanacağını belirtti. Toplantıda son olarak konuşan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, ikinci kez ATSO ev sahipliliğinde Turizm sektörü temsilcileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Turizm’in Hatay ekonomisi için öneminin altını çizen Milletvekili Hüseyin Yayman, göreve geldiği ilk günden bu yana Hatay  Turizm potansiyelinin artması için yoğun bir çaba içerisinde olduklarının kaydetti. Bu kapsamda 2021 yılı içerisinde; Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası’nın yeni hizmete giren Samandağ-Arsuz arasında yapılacağının, Eski Antakya Otelinin bulunduğu alanın güzel bir proje ile yeşil alana çevrileceğinin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Sektörü temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda, Hatay turizm sektörüne ilişkin konaklama tesislerinin yatak kapasitesinin artırılmasına yönelik faizsiz kredi ve hibe destekleri ile ilgili 2021 Ocak ayı içerisinde DOĞAKA tarafından çağrıya çıkılacağını, Şuan ki Stadın yerinin bulunduğu alanın  “Millet Bahçesi” olacağının müjdesini verdi.

Turizm sektörünü yeniden canlandırmak, Hatay’ın  Turizm altyapısını güçlendirmek için yapılacak çalışmaların görüşüldüğü ve Yönetim Kurulu Başkanımız Hikmet Çinçin’in modreatörlüğündeki toplantıya; Hatay Ak Parti Milletvekili Hüseyin Yayman, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, Defne Belediye Başkan Yardımcısı Girne Mansuroğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nida Yılmaz, TÜRSAB Şube Başkanı Reşat Mursaloğlu ve Antakya Gastronomi Derneği Başkanı Ünal Kahraman, Turizm Derneği Derneği Başkanı Hakan Boyacı, Uzun Çarşı Güzelleştirme Derneği Başkanı Ömer Gürbüz, İl Kültür Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Odamız Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ali Çemtaş, Serdar Şahutoğlu, Erdoğan Ray, Komite Üyemiz Sezgin Gümüş ve sektör temsilcilerinin katılım  gösterdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER