Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunAv.Akbay saldırıyı yargıya taşıdı

Av.Akbay saldırıyı yargıya taşıdı

Avukat Bülent Akbay’a İskenderun Cumhuriyet Başsavcısının koruma polisi ile makam şoförlerinin yaptığı saldırı ve darp olayı yargıya taşındı.

AV Akbay’ ın Avukatları aracılığı savcılığa suç duyurusunda bulunarak Başsavcı ve korumalarından şikayetçi oldular

Akbay ‘ın suç duyurusu şöyle

 

İSKENDERUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

 

ŞİKAYET EDEN                   : BÜLENT AKBAY – T.C.K.N.  ……………..

Hürriyet Mah. Semt Kanatlı Cad. No:81/3 İskenderun/HATAY

VEKİLİ                                  : Av. Burcu DİKEN –   Av. Deniz Gülşen AKBAY DAĞTEKİN

Numune Mah. 189. Sok. NO : 14 İskenderun / Hatay

ŞİKAYET EDİLENLER         : T.C. İskenderun Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı ile yanında  çalışan korumaları (ilgili şahısların kimliklerinin tespit edilmesi talep olunur)

KONU                                   : İlgililer hakkında müvekkilimize karşı darp ve hakaret eylemleri nedeniyle kamu davası açılması hk.

AÇIKLAMALAR                 :

 

Müvekkilimiz Bülent AKBAY, 30.11.2023 tarihinde saat 08.35 – 08.45 sıralarında İskenderun Adliyesinin  bulunduğu muhitin arka tarafındaki – taksi durağının bulunduğu  yol üzerinde hareket etmekteyken  ters yönden gelen bir araç ile kafa  kafaya gelmiştir.

 

Ani frenle çarpışmaktan son anda kurtulan müvekkilimiz araca doğru, ters yönden neden girdiklerini sorması üzerine daha sonra İskenderun Cumhuriyet Başsavcısının şoförü ve koruması olduğunu öğrendiği şahıslar  müvekkilimize hitaben “sanane lan, bas git” şeklinde sözler sarf etmiştir.

 

Müvekkilimizin ” ne biçim  konuşuyorsunuz ” şeklindeki tepkisi üzerine ise Başsavcı koruması yan taraftan inerek müvekkilimizin iki elini tutup yüzüne vurmaya başlamıştır. Olay bu şekilde cereyan etmekte iken Başsavcı makam aracından inerek hiçbir müdahalede bulunmadan  müvekkilimizin darp edilmesini izlemiştir.

 

Müvekkilimizi yere deviren koruma ve şoför müvekkilimiz yerdeyken, yüzü şişlik ve kan içinde kalmış, pantolonu parçalanarak  yırtılmış  olmasına karşın  müvekkilimizi darp etmeye devam etmiştir.

 

Adliyenin otoparkında görevli polis memurları ile taksi şoförlerinin müvekkilimizin avukat olduğunu söyleyerek olaya müdahale etmelerinin ardından müvekkilimizin avukat olduğunu öğrenmenin telaşı ile Başsavcı yanına koruma ve şoförünü de alarak adeta kaçarcasına adliye binasının içine girmiştir.

 

Ayağa çevredekilerin yardımı ile kaldırılan müvekkil Başsavcı ile görüşmek üzere  Adliyenin 5. Katında yer alan makam odasına çıkmış, Başsavcı sekreterine görüşme talebini bildirmiş, ancak o esnada Başsavcının makam odasının tarafından bir anda çıkan koruma ve şoför müvekkilimize hakaretler savurup, tartaklayıp darp ederek  müvekkilimizi 5. kattan  uzaklaştırmıştır.

 

İzah edilen olay nedeniyle Şüpheliler  hakkında  ;

– gerekli soruşturmanın yapılarak, soruşturma neticesinde avukat – kamu görevlisi olan müvekkilimize karşı olan darp ve hakaret eylemlerine uyan TCK’nın gerekli maddelerince cezalandırılma yapılması istemi ile kamu davası açılmasına,

– bu aşamada bir an evvel gerekli incelemeye başlanarak öncelikle olayın yaşandığı adliye önündeki taksi durağını gören ve adliyenin 5. Katında bulunan  kamera kayıtlarının temin edilmesini, bahsi geçen 2 korumanın kimliklerinin tespiti ile işbu şahıslar hakkında gereken tedbirlerin alınmasına karar verilmesini saygılarımızla talep ederiz.

– Söz konusu kamera kayıtlarının elde edilmesinden  kaçınılması ve silinmesi durumunda  işbu husus ile alakalı olarak da sorumlular hakkında yasal yollara başvuracağımızı ayrıca bildirmekteyiz.

 

 

NETİCE VE TALEP             : Açıklanan ve resen göz önüne alınacak nedenlerle,

–  gerekli soruşturmanın yapılarak, soruşturma neticesinde şüpheliler hakkında TCK’nın gerekli maddelerince cezalandırılma yapılması istemi ile kamu davası açılmasına,

– bu aşamada bir an evvel gerekli incelemeye başlanarak olayın yaşandığı  adliyedeki taksi durağını gören ve adliyenin 5. Katındaki kamera kayıtlarının derhal muhafaza altına alınmasını,

– şüphelilerin kimlik tespiti başta olmak üzere diğer  delillerin derhal  toplanmasını  ve gereken tedbirlerin alınmasına karar verilmesini saygılarımızla arz ve  talep ederiz. 30.11.2022

Şikayetçi   Bülent Akbay Vekili

Av. Burcu DİKEN – Av. Deniz Gülşen AKBAY DAĞTEKİN

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER