Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaDörtyolAv. Emre Arık CHP`den Aday Adayı

Av. Emre Arık CHP`den Aday Adayı

Cumhuriyet Halk Partisi Dörtyol Belediye Meclis Üyesi Ve Grup Sözcüsü Hatay Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Ve Dörtyol Temsilcisi Avukat EMRE ARIK önümüzdeki yıl  yapılacak olan Yerel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Dörtyol Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.
Dörtyol Belediye Başkanlığı için aday adaylığını Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütünde düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığı açıklamasında bulunan Avukat Emre Arık;
“Sevgili Dörtyollular, Bu anlamlı günde, büyük bir sorumluluk hissi ve görev bilinci ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden Dörtyol Belediye Başkan aday adaylığımı sizlere açıklamaktan onur duyarım.
Milli Mücadelede ilk kurşunun atıldığı Gazi Dörtyol’umuzun tarihi bir misyonu ve köklü bir geçmişi vardır. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız şu zamanlarda, kadim şehrimizin kahramanlıklarıyla, tarihiyle, doğasıyla ve tüm güzellikleriyle övünmemiz gerekirken, Dörtyol’umuzun adı maalesef olumsuz olaylarla tüm ülke çapında anılır olmuştur.
Dörtyollular, bu olumsuz olaylar ve yerine getirilemeyen temel belediyecilik hizmetleri nedeniyle mağdur olmaktadır. Temel belediyecilik hizmetleri siyasi hesapların gölgesinde kalmıştır. Siyaseti öne çıkarmaktan vazgeçip belediyenin görevlerini layıkıyla yerine getirmenin zamanı çoktan gelmiştir ve geçmektedir. Ülkemizde belediye hizmetleri çağ atlayıp yeni bir yöne evrilmişken, kılcal damarlarına kadar tıkanmış olan Dörtyol Belediyesinin temel hizmetleri bir an önce yerine getirmesini ve bu çağı yakalamasını sağlamak, belediyemizi bunun için yeniden yapılandırmak tüm Dörtyolluların ortak amacı olmalıdır.
Belediye meclis üyeliği yaptığım dönemde, geçmiş dönem belediye başkanları ve yöneticilerinin eksiklerini yakından gözlemleme fırsatına sahip oldum. Ülkemizin ve dünyada belediyecilik anlamında örnek gösterilen çeşitli ülke şehirlerinin belediye başkanlarına ziyaretlerde bulundum. Bu gözlemlerim, hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde nasıl sunulması gerektiğine dair vizyonumu şekillendirdi.
Sevgili Hemşehrilerim, geçmiş deneyimlerden ders çıkararak, var olan eksiklikleri tamamlamak ve modern bir belediyecilik hizmeti sağlamak için elimden gelenin en iyisini yapacağımdan ve sizler için gece gündüz çalışacağımdan şüpheniz olmasın.
Bir belediye başkanı sadece seçilmiş bir yönetici değil, aynı zamanda hemşehrilerinin sorunlarını dinleyen, onların beklenti ve ihtiyaçlarını anlayıp hızla karşılayan bir kardeşi olmalıdır. Bir kardeşiniz olarak liyakatla, hakkaniyetle ve erdemle hareket ederek Dörtyol’umuza hak ettiği hizmetleri sunmayı taahhüt ediyorum. Bunlara ek olarak gençliğimin verdiği heyecanın ve azmin yanı sıra meclis üyeliğinin, avukatlık meslek yaşantımın ve Hatay Barosu Yöneticiliğinin verdiği tüm tecrübelerle hizmetinizde olacağım.
Değerli Hemşehrilerim, Dörtyol’un geleceği için eşit, adil ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğime, sizlerin huzurunda söz veriyorum. Bu yolda sizlerin desteğine ve beraberliğine ihtiyacım bulunmaktadır. Hep beraber, daha yaşanabilir, daha modern ve çok daha güzel bir Dörtyol için çalışalım. Dörtyollular bunları fazlasıyla hak ediyor. Sizlerin de desteğiyle bunları sağlamak bir Dörtyollu olarak boynumun borcudur!
Hepinize selam eder, saygılarımı sunarım.” Dedi.

AV. EMRE ARIK KİMDİR? VE ÖZGEÇMİŞİ

1988 yılında Dörtyol’un Karakese Mahallesinde işçilik ve çiftçilikle uğraşan dört çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldim. Evliyim ve iki kız çocuğu babasıyım.
İlk ve orta okul eğitimimi Karakese’de, lise eğitimimi Dörtyol Lisesi’nde tamamladım. Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesini başarıyla bitirdim.
Hukuk Fakültesini bitirmemi müteakip Hatay Barosu’nda 2011 yılında avukatlık staj eğitimime başladım ve stajımı başarıyla bitirdikten sonra 2012 yılında Dörtyol’da kendi avukatlık ofisimi açarak serbest avukatlık yapmaya başladım. Muğla Menteşe’de askerlik görevimi ifa ettim.
Serbest avukatlık yaparken Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde işletme fakültesinde lisans eğitimimi tamamladım. Daha sonra Adana Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimi aldım. Halen İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde lisans eğitimime devam etmekteyim.
Siyasetle aktif olarak ilgilenen bir babanın evladı olarak çocukluğumdan bu yana siyasetin içinde bulundum. Birçok seçimde okul ve mahalle sorumlulukları aldıktan sonra 2019 yerel seçimlerinde Dörtyol Belediye Meclis Üyesi oldum. 2023 genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Dörtyol ilçe seçim koordinatörlüğü görevinde bulundum.
Bu süre zarfinda millet iffifakının grup sözcülüğünü ve grup başkan vekilliğini yaptim. Belediye içerisinde oluşturulması zorunlu olan tüm komisyonlarda görev aldım.
Meclis üyeliği görevime ek olarak Hatay Barosu’nun çeşitli kurullarında görev aldıktan sonra 2022 yılında Türkiye’nin sayılı büyük barolarından olan Hatay Barosu yönetim kurulu üyeliğine meslektaşlarımın büyük çoğunluğunun oyunu alarak seçildim. Hatay Barosu yönetim kurulu üyesi olarak gerek kamu makamları gerekse de çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla irtibat halinde oldum.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER