Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaKöşe YazılarıAyasofya……….

Ayasofya……….

 

Kanaatim ce türkiye de bir iktidar boşluğu ve zaafı var, öyle ya,  dün  “Ayasofya’yı açmanın bir götürüsü var. Ayasofya’nın açılmasını isteyenler, yurt dışındaki camilerimizin başına ne gelir hiç düşünüyor mu? Ben bir siyasi lider olarak bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim.”  Diyen akp genel başkanı istikametini kaybetti de mi?  bu sözlerini unuttu diye düşünmeden edemiyor insan…

.Ayasofya……….

muhalefet derseniz henüz annesi ona hamile. Çünkü doğum yapmadan ana olunmaz.  Öyle ya doğum yapmış muhlefet partileri başkanları ve örgütleri ile iktidara katıldı. Ana muhalefet konumundaki parti eşrafı  ise Ayasofya da namaz için davet beklemekte. Kurucu liderlerine ve değerlerine yapılan hakaret ve saldırılara birkaç değerli aydın dışında ses eden yok….

Ayasofya istanbul’un fethi ile türklerin  olmuştu, istanbulu fethedenlerin torunları ayasofya’yı tek bir kurşun atmadan verdi. Bana göre dünyanın  en büyük devrimcisi ve devlet adamı ‘mustafa kemal atatürk’’   silah ve dava arkadaşları ile onu tekrar geri aldı. Ve bu  sayede türkiyenin elindedir…

O halde bugün birileri orayı ibadete açabiliyor  ise,  önce ona teşekkür etmelidir. Zaten orada namaz kılındığını ve beş vakit ezan okunduğunu bilmeyen cühela takımının da, sevinç naraları atarken salyalı ağızları ile küfür etmek değil minnet duygularını ifade etmeleri gerekir di. İnandıklarını ! söyledikleri dinin kitabı nankörler için şöyle diyor: Biz, nankörler için zincirler, bukağılar ve kızgın bir ateş hazırladık.insan 4.

Tabi ülkemizde çok olmasa da, aklı başında olan her insanın bu hareketin iktidar partisinin altından kayıp gitmekte olan tabanının gazını almaya yönelik bir hareket olduğunu çok iyi bilir. Çünkü aynı taban türkiye de işsiz sayısının çalışan sayısını geçtiğini sorgulayacak kadar duyarlı değildir. Katar emirinin annesinin hiç bilmediği ülkede, kimsenin görmediği yerden 40 dönüm tarla alması,ve  bir kaç ay geçmeden tarlanın turizm yatırım bölgesi olmasını da sorgulayacak kadar duyarlı değildir.

Rahmetli Bülent Ecevit başbakan iken , Dolar 1.25 olunca kendisine kasa fırlatan bu tabandır.  Bu taban   Dolar Gezi direnişinde 1.85’den 1.92’ye çıkınca “vatan hainleri ekonomiyi batırdı” diye ortalığı inleten tabandır. Ama  Dolar 1.92’den 7.25’e çıkınca dut yemiş bülbüle dönen yine bu tabandır. türban da elden gidince, Ayasofya dan başka bir malzeme kalmamıştı sanırım. bu tabana hitap eden siyasilerin sattığı malzeme alıcısı olduğu müddetçe bitmez….

Ayasofya’nın  ibadete açılmasının türkiye’ ye ekonomik siyasi ve kültürel olarak ne kazandıracağını veya istihdam a veya eğitime  bir katkısının olabileceğini söyleyebilecek bir babayiğit olduğunu düşünmüyorum….

Dünya lideri ‘’mustafa kemal atatürk’’ 100 yıl öncesinden küreselleşmeyi öngörmüş.  barışa, tarihe,kültüre, din ve uygarlıklara saygının önemine dikkat çekmiş. Ve bütün devrimlerini Demokratik,laik hukuk kurallarına uygun olarak  gerçekleştirmiş,  Ayasofya nın konumunu da ona  göre düzenlemiş, Ve bir dünya liderine de yakışanı yapmıştır. Onun ve silah ve dava arkadaşlarının anısı önünde saygı ile eğiliyorum. Mekanları cennet olsun…

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER