Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBabacan İle İlgili Dikkat Çeken Kulis!

Babacan İle İlgili Dikkat Çeken Kulis!

Ali Babacan ile ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaşıldı. Millet İttifakı, 14 Mayıs’ta seçimleri kazanması halinde 5 parti liderinin ve ileri bir tarihte de 2 büyükşehir belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı yardımcılarının hangi alanlardan sorumlu olacağı henüz netlik kazanmamışken, ittifak yetkilileri DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevini üstlenmesinin planlandığını söyledi.

Millet İttifakı’ndan toplam dört üst düzey kaynağın Reuters’a verdiği bilgiye göre, seçimin ardından ittifakta Babacan’ın ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevini üstlenmesi bekleniyor. Aynı kaynaklar ittifakın hemen görevi devralıp çalışmalarına başlayacak TCMB başkanı adayının da “hazır” olduğunu belirtiyorlar.

2

MİLLET İTTİFAKI HÜKÜMETİNİN EKONOMİ POLİTİKALARI

Reuters’ın görüşlerine başvurduğu ittifaktan tüm yetkililer piyasa dışı uygulamalara son verileceği, kurumlardaki hasarın restorasyonuna odaklanılacağı ve bunun için izlenecek adımlar konusunda hem fikirler.

Millet İttifakı’ndan üst düzey bir yetkili, “Çok büyük ihtimalle, henüz verilmiş bir karar yok ama, Babacan’ın yöneteceği bir sistemde, önemli bakanlıkların diğer partiler tarafından üstlenileceği, kurum ve kuruluşların en uygun şekilde sorumlulara bağlanacağı bir yapı olacaktır… Hazine ve Maliye Bakanlığı da ikiye bölünebilir” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER