Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaSağlıkBademcik Tedavisi Nedir?

Bademcik Tedavisi Nedir?

İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Suphi Bulğurcu, bademcik ve geniz eti büyümesinin tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti.

Bademcik ve geniz eti büyümesinin nefes almada güçlüğe dahi yol açacağını belirten Doç. Dr. Suphi Bulğurcu, “Bademcik ve geniz eti büyümesinin başlıca belirtisi; nefes almada güçlüktür. Bu nedenle ağız açık uyunmaktadır. Burnun tıkalı olması kaynaklı genizden konuşma mümkün olmaktadır. Horlama, nefes alırken ses çıkarma ve ilerleyen süreçte uyku apnesi yaşanabilmektedir. Gelişme geriliği, ağız açık uyuma, çene eklemi ve kemiğinde anatomik bozukluklar, yüz bölgesinde asimetri, horlama, sinüzit, işitmede güçlük, orta kulak iltihapları, ağız, burun ve diş enfeksiyonları da bademcik ve geniz eti büyümesi tedavi edilmediğinde karşılaştığımız sağlık sorunlarındandır.” şeklinde konuştu.

Tedavi yöntemleri nelerdir?

Bademcik ve geniz eti büyümesinde uyguladıkları tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirmede bulunan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Suphi Bulğurcu, “Bademcik ve geniz eti iltihaplanması durumunda, çeşitli ilaç ve antibiyotikler ile vücudun iltihaptan arındırılması öncelikli tedavi yöntemlerinden biridir. Bununla birlikte alerjik bir durumun söz konusu ise mutlaka alerji tedavisi de uygulanmaktadır. Bademcik ve geniz eti büyümesi, geçici bir problem de olabilmektedir. Ancak bu dokular eski büyüklüklerine dönmüyor ve çocukta daha önce bahsi geçen şikâyetlere yol açıyorsa, mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER