Cumartesi, Mayıs 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaAnkaraBağ-Kurlular İçin Yeni Çalışma

Bağ-Kurlular İçin Yeni Çalışma

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i makamında ziyaret etti.

Baran, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şemsiyesi altında bulunan 4a ve 4b, eski ifadeyle SSK ve Bağ-Kur’luların arasında emeklilik için prim ödeme gün sayısı açısından farklılıklar olduğuna dikkati çekti.

Baran, aralarında ATO üyelerinin de bulunduğu Bağ-Kur’luların emekliliği için gerekli olan 9 bin prim gün sayısının düşürülmesini talep etti. Baran, Bağ-Kur’luların emeklilik prim gün sayısının düşürülmesiyle ilgili olarak üyelerinden de sık sık talepler geldiğini söyledi.

İSTİHDAMA GÖRE DÜZENLEME YAPILACAK

Ankara Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Bilgin, Baran’ın talebini olumlu karşıladı. Bilgin, işverenlerin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısında düzenlemeyi içeren bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

SSK’dE 7 bin 200 prim günü ile kadınlar 58, erkekler ise 60 yaşını doldurduğunda emekli olabilirken, Bağ-Kur’lular için 9 bin prim günü şartı aranıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER