Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneBağımsız Defne Harekatı Kuruldu

Bağımsız Defne Harekatı Kuruldu

Hatay’ın Defne ilçesinde Sol Sosyalist Parti, STK ve Örgütlerin katılımı ile bir oluşum kuruldu. Bağımsız Defne Harekatı adı verilen oluşum birçok sol oluşumlu Örgüt, Parti ve STK’yı bir araya getirdi. Bir araya gelen oluşumlar çatı parti kurarak Hatay’ın Defne ilçesinde yerel seçimler için aday çıkartacaklarını ifade ettiler.

6 Şubat depremlerinin ağır hasar verdiği Hatay’ın Defne ilçesinde yerel seçim hazırlıkları başladı. Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri için birçok parti ve adayın isimleri gündeme gelmeye başladı. Bu yerel seçim çalışmaları kapsamında sol ideolojiye yakın oluşumlar da bir araya gelerek Bağımsız Defne Harekatını kurdu.

Kurulan Bağımsız Defne Harekatı’nın içinde TİP, HEDEP, EMEP, Sol Parti, AKADER, Halk Evi, Beytülma, Demokrasi Platformu, Bir Şey Yapmalı Harekatı, Defne Yerel Yönetimler Platformu gibi birçok Parti, Örgüt ve STK bulunuyor. Eski TİP milletvekili Barış Atay’ın da imzacıları arasında olduğu Bağımsız Defne Harekatı’nda 100’den fazla da imzacı bulunuyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Bağımsız Defne Harekatı üyeleri Orhan Yeniocak, Özlem Gülüm,Ali Karataş ve Sebahat Aslanyürek kurulan harekatın bir partisi olmadığını sol sosyalist cenahtan gelen kişiler tarafından kurulduğunu ifade ettiler. Kurulan Bağımsız Defne Harekatı’nın amacının sokağa sahip çıkmak olduğunu ve Defne İlçesinin yönetimine talip olduklarını belirttiler. 6 Şubat depremlerinin ardından Defne ilçesinin terkedildiğini ve bir çalışma yapılmadığını belirten Bağımsız Defne Harekatı üyeleri bu sebeple ilk hedeflerinin yerel seçimlerde Defne Belediye yönetimini kazanmak olduğunu ifade ettiler. Bağımsız Defne Harekatı olarak Defne ilçesini değiştirip dönüştürüp yeni bir vizyon kazandırarak Defne Belediye’sini halkla birlikte yönetmek istediklerini aktardılar.

Bağımsız Defne Harekatı üyeleri, ” Halkın katılımı ile örnek belediyecilik yapmak istiyoruz. Defne Belediyesi’nin yeni vizyonu olmalı, tüm süreç yenilenmeli bu da halk ile birlikte olmalı. İşimiz zor ama imkansız değil. Temel sorunlarımız güvenlik ve temel ihtiyaçların giderilmesi” şeklinde konuştu.
Bağımsız Defne Harekatı olarak tek çatı altında birleşerek bir aday çıkardıktan sonra seçmenin sandığa gideceğini de belirttiler. Sokakta farklı bir umut olduğunu ifade eden Bağımsız Defne Harekatı üyeleri belirlenecek aday isim konusunda herkesin bizden dediği bir isim olacağını belirttiler.

Bağımsız Defne Harekatı üyeleri ,” Seçmeni sandığa çekebileceğimizi düşünüyoruz. Halk çatı adayı birleşimi aday ile bize oy verecektir. Sokakta farklı bir umut yaratmaya çalışıyoruz. Birden fazla aday adayı var bunu da sorumluluk almak isteyen insan zenginliği olarak görüyoruz. Çatı birleşimi ile çıkarılacak aday bu bizden denilecek bir aday olacak” şeklinde konuştu.

Var olan düzene rahatsızlık verdiklerini bunun da kaliteyi arttıracağını belirten Bağımsız Defne Harekatı üyeleri seçilmeleri halinde Belediye’yi denetleyecek bir sistem kuracaklarını ve bütçenin nereye gidip, sokağa yansımasının ne olduğunu sorgulayacaklarını ifade ettiler. Seçim çalışmaları kapsamında da şu an da mahalle toplantıları yaptıklarını seçmene sokaktan ve bu halktan olduklarını belirtiklerini ifade eden Bağımsız Defne Harekatı üyeleri ilerleyen günlerde daha geniş kapsamlı etkinlik ve organizasyonlar yapacaklarını belirttiler.

Bağımsız Defne Harekatı 9-10 Aralık tarihinde diğer bileşenlerin katılımı ile yerel yönetimler çalıştayı düzenleyecek. Defne Biziz Biz Defneyiz sloganı ile düzenlenecek çalıştayda nasıl bir yönetim istiyoruz sorusuna yanıt aranacak. Öte yandan düzenlenecek çalıştayda çatı birleşimi ortak adayın ismi de netleşecek.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER