Salı, Aralık 9, 2025
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBakan Akar Göç İddiaları Asılsız Dedi

Bakan Akar Göç İddiaları Asılsız Dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Suriye’den Türkiye’ye göç başladığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek “Tek yönlü olarak Türkiye’den Suriye’ye doğru evlerine ve topraklarına dönen Suriyeli vatandaşlar var. Şu anda bu rakam 20 bini geçti” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından ülkesine dönen Suriyeli sayısının 20 bini aştığını açıkladı. Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hatay’ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından kent merkezinde incelemelerde bulundu.

Akar, incelemelerin ardından 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından Suriyeli yurttaşların Türkiye’ye ‘akın ettiği’ iddialarına ilişkin “Bu kesinlikle doğru değil. Hudutta yaptığımız incelemelerde, askeri ve sivil erkanla yaptığımız görüşmelerde, sınır hattımızdaki askeri birliklerimizde yaptığımız denetlemelerde ve hudut kapılarında yaptığımız görüşmelerde yoğun bir şekilde konuyu görüştük. Kesinlikle bu iddialar gerçek dışı. Türkiye’de yaşayan Suriyeli vatandaşlar evlerini ve yakınlarını kaybetmeleri nedeniyle kendi topraklarına dönüyor. Tek yönlü olarak Türkiye’den Suriye’ye doğru evlerine ve topraklarına dönen Suriyeli vatandaşlar var. Şu anda bu rakamın 20 bini geçtiğini takip ediyoruz” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER