Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberBakan Kasapoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Açılışına Katıldı

Bakan Kasapoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Açılışına Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kütüphanesi açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan ile birlikte katıldı.

Bakan Kasapoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Açılışına Katıldı

Törene Gençlik ve Spor Bakanı, Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Antakya Belediye Başkanı İzzetin Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı,öğretim görevlileri ve öğrenciler iştirak etti.

Kütüphanenin Bizim için Çok Önemli Bir Vasfı Var

Tören, saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ”Kütüphanenin bizim için çok önemli bir vasfı var. Biliyorsunuz ki bizler kitap medeniyetinin çocuklarıyız ve bu topraklar özellikle Cemil Meriç’i yetiştiren topraklar olması hasebiyle de düşünce dünyası için, kitap için, önemli bir misyonu ifade eden topraklar ve inşallah bu kütüphanede nice milletvekillerinin, aydınların yetişeceğine ve insanlığa ışık saçacağını inanıyorum Hatay’ımıza, İskenderun’umuza, milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bakan Kasapoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Açılışına Katıldı

Konuşmasının ardından protokol üyeleri ile açılış kurdelesini kesen Bakan Kasapoğlu ve Vali Doğan, daha sonra Kütüphaneyi gezdi. Kütüphane 11.500 metrekare alana sahip, içerisinde Cahit Arf Salonu, Fuat Sezgin Salonu, Cemil Meriç Salonu, Aziz Sancar Salonu olmak üzere 4 adet salon yer almaktadır. 1 adet Konferans Salonu, 40 adet Bireysel Çalışma Odası, 2 adet Grup Çalışma Odası bulunan, İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde 1000 öğrenci aynı anda kütüphaneden yararlanabilecek olup, öğrencilerin kullanabileceği 1 adet Açık Amfi, 2 Katlı Teras sosyal alanlarını da içermektedir.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER