Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBakan Koca'dan Hatay Açıklaması

Bakan Koca’dan Hatay Açıklaması

6 Şubat depreminde resmi rakamlara göre 80 kişinin yaşamını yitirdiği Antakya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkılacak yerine yeni bina yapılmayacak.  Sözcü’den İsmail Saymaz’ın sorusunu yanıtlayan Bakan Koca  hastanenin zemininin sıkıntılı olduğunu ve yeni bir risk almak istemediklerini söyledi.  Sağlık Bakanı Fahrettin  Koca yıkılan hastanenin  zemin seçiminin havaalanı gibi yanlış olduğunu anımsatarak kendilerinin yanlışı sürdürmeyeceğini vurguladı. Koca şunları söyledi:

Hatay’da bizim yatırıma aldığımız Defne Hastanesi var. Onu hızla 300 yataklı olarak devreye aldık. İki Antakya’da 60 bin metrekarelik 400 yataklı çelik yapı Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılıyor. Üç, İskenderun’da 600 yataklı olan hastanenin ihalesini yaptık. Erken dönemde 150 yataklı İskenderun Devlet Hastanesi devreye giriyor olacak. Bin yataklı Şehir hastanesi Gülderen bölgesinde 170 dönümlük alanda olacak. Projesi bitmek üzere.

İçme suyu sorunu çözülebilir hale geldi. AFAD içme suyunu değiştirmeye gayret ediyor. DSİ ve İller Bankası bu sorunu çözmek için karar aldı. Çok uzun süreceğini sanmam Bir aydır çalışmalar yapılıyor. Ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor.30 bine yakın yıkılması gereken bina var. Günde 300-310 bina yıkılıyor. Üç ayı geçmeyecek zaman diliminde ağır hasarlılar yıkılıp enkazları kaldırılacak. Merkezde TOKİ tarafından yıkılıp yapılması planlandı. 34 bine yakın binanın ihalesi yapıldı. İnşaatı devam ediyor. İlave 92 bin konutun yerleri planlandı. Bunları da erken dönemde ihale edip teslim edeceğiz.”- A

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER