Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaPayasBakan Özer Payas'ı Ziyaret Etti

Bakan Özer Payas’ı Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Bir Dizi Ziyaretler Kapsamında Hatay’ın Payas İlçesindeki Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesini ziyaret etti.
Bakan Özer, Türkiye’de güçlendirme çalışmalarını yılsonuna kadar tamamlanacağını belirterek; “Hatay’ın eğitimde gelmiş olduğu noktadan mutluluk duydum. Toplantıya başlamadan önce Milli Eğitim Bakanlığımızın 2022 yılı yatırım programındaki bütçesi 619 milyon TL’ydi. Türkiye’de eğitim sisteminde 19 milyon öğrencimiz var ve en güvenli ortamların eğitim ortamı olması gerekiyor. Hatay’a kazandırdık. Okulların büyük onarım ihtiyaçları için 100 milyon liralık bütçe ilave ettik.” dedi.
Türkiye’de beş yaştaki okullaşma oranlarını bir sene gibi kısa sürede yüzde 65’ten yüzde 97’ye ulaştırdıklarını belirten Bakan Özer; “En fazla yatırımın ise okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için ayırdık. Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde 3 bin yeni anaokulu yapmak için yola çıktık ve şu ana kadar 2 bin 50’si bağımsız anaokulu, 15 bin 500’ü de ana sınıfı olmak üzere aslında 5 bin 150 bağımsız anaokulu kapasitesini oluşturmuş bulunuyoruz. Üç yaştaki okullaşma oranını yüzde 9’lardan yüzde 16’lara ve dört yaştaki okullaşma oranlarını da yüzde 16’dan yüzde 35 gibi bir orana yükselttik. İnşallah yaklaştırmış olacağız.” şeklinde konuştu.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER