Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaBakan Yerlikaya Antakya'yı Ziyaret Etti

Bakan Yerlikaya Antakya’yı Ziyaret Etti

6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkez üssü olan 7.8 ve artçılarında tarihinin en büyük yıkımlarından biri yaşanan Antakya’da şehri yeniden ayağa kaldırma çalışmaları sürüyor. Devletin tüm birimlerinin öncelikli hizmet bölgesi ilan ettiği deprem bölgelerine yönelik projeler bir bir hayata geçirilirken seçim sonrası görevlendirilen Bakanlar bölgeyi ziyaret ederek son durum hakkında brifingler alıyorlar.

Geçtiğimiz hafta sonu bölgenin durumu hakkında bilgi almak ve yapılacak yatırımlar konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Antakya’yı ziyaret etti.

Her iki bakanın programlarına da Cumhur İttifakı Milletvekilleri ve parti teşkilatı üyeleri ile birlikte eşlik eden Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, “Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kadim şehrimiz Antakya’mızın, depremde yaşadığı büyük yıkım sonrasında yeniden inşa edilmesi için devletimizin tüm birimleri seferber olmuş durumda. Bu doğrultuda şehrimizi ziyaret ederek genel durum hakkında bilgi alan ve yürütülecek çalışmaları bizlere aktaran değerli bakanlarımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş ve Sayın Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile çalışmaların hızlandığını müjdeleyen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya şehrimize yapılacak 197 bin 248 konuttan  32 bin 715’inin ihalesinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Bu da şunu ifade ediyor ki Devletimiz, hükümetimiz ve milletimiz el ele vererek asrın felaketini, asrın kardeşliğine dönüştürdük. Bu dayanışma ile yaralarımızı hep birlikte saracak, şehrimizi hep birlikte yeniden inşa edeceğiz. Devletimiz milletinin yanında.” sözlerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Hatay programı kapsamında AFAD Koordinasyon Merkezi’nde düzenlediği toplantının ardından konteyner kentleri ve prefabrik iş yerlerini ziyaret etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER