Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberBakanlık, Taklit ve Tağşiş Yapan Mide Bulandırıcı İçerikli 45 Firmayı Duyurdu

Bakanlık, Taklit ve Tağşiş Yapan Mide Bulandırıcı İçerikli 45 Firmayı Duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, katıldığı bir televizyon programında gıdada taklit ve tağşiş yapan 45 firmanın kamuoyuna açıklandığını söyledi. Mide bulandırıcı içerikli 45 firma…Hatay‘da hangi firma var?

Bakanlık, Taklit ve Tağşiş Yapan Mide Bulandırıcı İçerikli 45 Firmayı Duyurdu

Bakan Pakdemirli, taklit ve tağşişin affının olmayacağını vurgulayarak; “Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Bakanlığımızca büyük bir titizlikle yürütülmektedir” ifadesinde bulundu.

Sucukta At Eti

Gıdalar üzerinde yapılan incelemeye göre; kebap, köfte ve lahmacunda kanatlı hayvan eti, sucukta at eti, baş eti ve sakatat, balda glikoz ve fruktoz şurubu, pul biberde boya, zeytin yağında tohum yağı ve trans yağ, çikolatada ise sildenafil adlı ilaç çıktı.

Sidenafil 

Alkolsüz içeceklerde ve çikolatalarda kullandığı belirlenen sildenafil maddesinin çok tehlikeli olduğu ve aşırı doz kullanıma bağlı ölüme götürebileceği belirtildi.

Hatay’da Hangi Firmada Taklit ve Tağşiş Tespit Edildi?

Hatay´da Dimra Gıda´nın Zahre markalı riviera zeytinyağı da ‘hile ve taklit´ ürünler listesinde olduğu görüldü.

Etiketler:  hatay, hatay haber, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER