Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaTanıtım YazısıBalık Yanına İyi Giden Cevizli Meze Tarifleri

Balık Yanına İyi Giden Cevizli Meze Tarifleri

Balık Yanına İyi Giden Cevizli Meze Tarifleri

Ceviz ile yapılan tarifler, mutfağın en popüler mezeleridir. Sadece omega 3 ve lif içeriği sayesinde inanılmaz derecede besleyici olmakla kalmaz, aynı zamanda birçok tarifte çok yönlü bir bileşendir.

Yemeklerinizi daha fazla lezzetli ve vitaminli hale getirmek için ceviz ile birçok tarif yaratabilirsiniz. Bununla birlikte yemeklerinize her zamankinden daha farklı tatlar ekleyebilirsiniz.

Ceviz, çoğu zaman yemeklerin ve salataların üzerine serpilirken atıştırmak içinde oldukça lezzetlidir. Peki, vitamin deposu olan balığın yanında cevizle yapılan mezelerin neler olduğunu gelin hep birlikte inceleyelim.

Muhammara Tarifi

Sofranızın zengin görünmesini sağlayan ve en zor zamanlarda kurtarıcı olarak yapabileceğiniz bu tarifi çok seveceksiniz. Üstelik yapılması sandığınızdan daha kolaydır.

Malzemeler

5 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı ekmek içi
1 çay bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Ekmek içi ve cevizi robottan geçirip bir kabın içerisine alın. Daha sonra ezilen sarımsağı biber salçası ile kabın içine ekleyin. Geri kalan malzemeleri de kabın içerisinde karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Cevizli Tarator

Malzemeler

2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı ekmek içi
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon, karabiber, nane, tuz.
1 çay bardağı ceviz içi

Yapılışı

Mutfak robotunun içerisinde ekmek içi ve sarımsak ve cevizi ezin. Ardından içerisine salçaları ve baharatları ekleyin. Servise hazırlayacağınız bu mezenin üzerini cevizle süsleyebilirsiniz.

Sağlığa birçok faydası olduğu bilinen Omega 3 gıda takviyesi için https://www.orzax.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER