Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBalıkesir'de Hekim Dr. Fevzi Turgut'a Sosyal Medya Paylaşımı Nedeniyle 2 Ay Uzaklaştırma

Balıkesir’de Hekim Dr. Fevzi Turgut’a Sosyal Medya Paylaşımı Nedeniyle 2 Ay Uzaklaştırma

Balıkesir‘de Aile hekimi Dr. Fevzi Turgut’a sosyal medya hesabından Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’ne gösterdiği tepki nedeniyle 2 ay görevden uzaklaştırma cezası verildi. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Dr. Fevzi Turgut’a verilen cezayı kınadıkları ile getirdi.

Balıkesir’de Hekim Dr. Fevzi Turgut’a Sosyal Medya Paylaşımı Nedeniyle 2 Ay Uzaklaştırma

ile hekimi Dr. Fevzi Turgut, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide Cumhurbaşkanlığı genelgesine uymayarak esnek çalışma saatlerini uygulamadığını belirterek İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ı eleştirdi.

Dr. Fevzi Turgut 2 Ay Görevinden Uzaklaştırıldı

Dr. Fevzi Turgut’a verilen cezayı kınadıklarını dile getiren Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, “Korona virüs salgınında virüs maruziyetini azaltmak amacıyla yayınlanan ve esnek mesai çalışma planını öngören Cumhurbaşkanlığı genelgesi ve Sayın Bakanımız imzalı yazı doğrultusunda çalışma planlamasını uygulamayan Sağlık Müdürünün yaklaşımını eleştirmiş ve aile hekimlerinin virüs ile enfekte olması durumunda yaşanacak yıkıma dikkat çekmeye çalışmıştır.” denildi.

Dr. Turgut İl Sağlık Müdürlüğü’ne tepki gönderisinde “Ey Balıkesir il sağlık müdürü sayın Fevzi Yavuzyılmaz seni ALLAHA havale ediyorum . Balıkesir ilinde Aile hekimliği çalışanlarının tüm vebali üzerine olsun . Cumhurbaşkanlığı genelgesini uygulamayarak Sana verilen yetkiyi kullanmadığın için benim başıma ya da ailemin başına esnek çalışma yapamadığım için gelen her şey senin de ailenin de başına gelsin.” ifadelerine yer vermişti.

Balıkesir’de Hekim Dr. Fevzi Turgut’a Sosyal Medya Paylaşımı Nedeniyle 2 Ay Uzaklaştırma

Valilik,Dr. Fevzi Turgut Hakkında Soruşturma Başlattı

Bu paylaşım üzerine Valilik tarafından Turgut hakkında soruşturma başlatıldı. Valilik tarafından “Kullandığı ifadelerin COVİD-19 salgını kapsamında sağlık hizmetlerinin sürdürebilirliğini, etkin ve verimli şekilde sunumunu olumsuz etkileyerek bu hizmetin sunumunda görev yapan personelin moral ve motivasyonunu bozarak, idareye duyulan güveni yıpratıcı ifadeler olması sebebiyle …. Adı geçenin aile hekimliği sözleşmesinin 31.03.2020 tarihinden itibaren iki ay süreyle askıya alınması hususunu olurlarınıza arz ederim“ denildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER