Cuma, Mayıs 31, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBarajları Yıktık Geliyoruz

Barajları Yıktık Geliyoruz

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Adayı Dr. Necmettin Çalışkan, 24 Haziran seçimlerine ilişkin Saadet Partisi’nin vizyonu, Hatay’daki projeleri ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, “Barajları yıktık, geliyoruz” mesajı verdi.
Radyo programında konuşan, Saadet Partisi Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan, “Ne hikmetse, bugüne kadar Saadet’in önüne engel koyanların niçin bu engeli koyduğu hiç tartışılmazken, bugün niye Ak Parti ile değil de başkasıyla ittifak yapıyor sorusu soruluyor. Ak Parti ile yapılan görüşmelerde, ‘bize bunca zaman yapılan hatalara karışmayın, partiyi kapatın gelin, bizi destekleyin’ denildi. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildi. Öyle bir şey olsaydı, 15 yıldır ayrı olmazdık” açıklamasında bulundu.
Saadet Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı Çalışkan’ın, AKP’nin seçim tuzağı ve diğer konulardaki görüşleri şöyle:
“Biz, diğer bazı Partiler gibi başka bir adayı desteklemek gibi bir nedenle ittifak içerisine girmedik. Bizim yaptığımız, seçim işbirliğidir. Saadet Partisi, yine kendi Cumhurbaşkanı Adayı, Milletvekili adayları, amblemi ile seçime girecek. Sadece oy değerlendirmesinde barajı aşmış sayılacak.”
TUZAK BAŞLARINA GEÇTİ
Yapılan seçim işbirliğiyle önlerindeki en büyük bariyerlerden biri olan seçim barajının sıfırlanacağını belirten Çalışkan, şöyle devam etti:
“Diğer Partiler; Ak Parti, MHP, HDP nasıl rakibimizse, seçim işbirliği yaptığımız CHP ve İYİ Parti de bizim rakibimiz. ‘Bu seçim işbirliği CHP’ye yarıyor’ diyenlere de bakmayın. Tersine, baraj sıfırlandığı için, aldığımız oy oranına göre Türkiye genelinde 9’un üzerinde milletvekili olan hemen tüm illerde Saadet Partisi’nin milletvekili çıkarma imkânı doğdu. Bu seçim işbirliğinden en fazla yararlanacak olan Parti Saadet Partisi’dir.
Şimdi ‘bu yasayı iptal edelim’ gibi bir düşünce içerisindeler. Korkunun ecele faydası yok, barajları yıktık geliyoruz. Tuzak kuranların tuzağı başlarına geçti. Bu seçimde çok sürpriz şekilde, umulmadık yerlerden Saadet Partisi ‘Milletvekili’ çıkaracak

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER