Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakya"Barınma sorunum çözülsün"

“Barınma sorunum çözülsün”

6 Şubat depreminin üzerinden yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen deprem bölgesinde vatandaşların yaşadığı sorunlar çözülemiyor. 7 ay sonunda bile hala barınma problemi yaşayanlar var. Bunlardan biri de Sevilay Halbutoğulları

Sevilay Halbutoğulları, 6 Şubat depreminde Odabaşı Mavi Konutlar sitesinde idi. Yerle bir olan siteden 8 saat sonra 11 yaşındaki oğlu ile enkazdan çıktı ve o haliyle bile 4 5 gün komşularına yardım etmek için çırpındı. Aynı muhitte kuaförlük mesleğini icra eden Harputoğulları mesleğinden dolayı oradaki çoğu kişiyi iyi tanıdığını Vefat eden komşuları ve kızları için çok üzgün olduğunu dile getirdi.

Enkazdan yaralı olarak çıkan ve ayağının kesilme ihtimali söylendiği için Ankara’ya tedaviye giden acılı kadın 12 gün sonra eşinin cansız bedeninin enkazdan çıkarıldığı haberini aldı. Bunca yaşanan felakete rağmen yine de 11 yaşında ki çocuğu ile memleketinde kalmak isteyen Sevilay Halbutoğulları barınma sorununun çözülmesini istiyor.

4 aydır konteyner başvurusu bekleyen ve bu sürede gidecek yeri olmadığı için ilimiz Harbiye ilçesinde yer alan Şeyh Yusuf El Hakim türbesinde kalan Halbutoğulları, elini vicdanına koyan kişilere seslenerek 11 yaşında ki oğlu için barınacak bir yer istediğini dile getirdi ve yardım istedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER