Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBarış Atay TBMM'de Sert Konuştu!

Barış Atay TBMM’de Sert Konuştu!

Kültür ve Turizm ile Çalışma Bakanlıkları bütçelerinin görüşmeleri esnasında söz alan ve TBMM Genel Kurulu’nda gündeme dair bir konuşma yapan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı, Hatay Milletvekili Barış Atay, “20 yıllık iktidarınızda gerçekleşen hiçbir suçun unutulmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Atay, Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında, Gazeteci Timur Soykan’ın ortaya çıkardığı istismar skandalını hatırlattı.

AKP iktidarının, 20 yıldır “takipçisi olacağız” ifadesini sıklıkla kullandığına işaret eden Atay, ancak aynı iktidarın hiçbir şeyi takip etmediğine de dikkat çekti.

-SORUMLUSU SİZSİNİZ!-

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, 6 yaşından bu yana yaşadığını ifade ettiği cinsel istismar suçlamaları ile gündeme taşınan konu da dahil olmak üzere bir çok başlıkta çarpıcı açıklamalarda bulunanAtay, iktidara seslenerek, “Fuat Oktay, Fatih Dönmez, Murat Kurum, Bekir Bozdağ, Derya Yanık, Mevlüt Çavuşoğlu, Hulusi Akar, Fahrettin Koca, Mehmet Kasapoğlu, Mehmet Nuri Ersoy, Mustafa Varank, Adil Karaismailoğlu… Bunların atamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan… 20 yıllık iktidarınızda buradan gelip geçen herkesin ve siz, Türkiye’nin bu geldiği halin sorumlularısınız. Bizler, sizin sorumluluğunuzda gerçekleşen hiçbir suçun unutulmasına izin vermeyeceğiz. Sizi göndereceğiz. Tarikatlar ve cemaatler kapatılacak. Er ya da geç, bu suçlarda kimin dahli varsa hesap verecek. ‘Takipçisi olmak’ ne demek, işte o zaman göreceksiniz siz” dedi.

-BAŞKA ŞEYLER!-

Barış Atay, konuşmasına devamla şunları söyledi:

“Sizin yapacağınız bu son bütçeyi konuşurken, böyle bir ortamda bütün konuşmayı sadece bütçe üzerine yapmak isterdim tabi ama… Ülkeyi getirdiğiniz hal, başka şeyler konuşmamızı gerektiriyor, doğal olarak!”

Konuşması sırasında, Meclis Genel Kurulu’nda bulunan Bakanları da işaret eden Atay, eleştirilerinin dozunu arttırdı ve şunları dile getirdi:

“Bakın, arkada iki Bakan oturuyor. Biri, Kültür ve Turizm, diğeri ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı. Onlar da bir şeylerin takipçisi hep! Direkt onlara sorayım… Örneğin, Kültür ve Turizm Bakanı! Ülkenin en prestijli yönetmenlerinden biri olan, onlarca uluslararası ödül almış Emin Alper’e, verilen Bakanlık desteğinin geri alınmak istendiğini takip etti mi acaba? Yanında oturan Çalışma Bakanı’nın ve öncüllerinin, Oyuncular Sendikası’nın 10 yıldır sürdürdüğü mücadeleye kapı duvar olup, hala oyuncuları işçi olarak kabul etmediklerini takip ediyor mu Bakan? Peki, Çalışma Bakanı; aynı zamanda kendi turizm acentesi ve otelleri olan Turizm Bakanı’nın ‘kendi işletmeleri dahil’, turizm sektöründeki kölelik düzeyindeki çalışma şartlarını takip etti mi hiç? En azından birbirinizi takip etseydiniz.”

-TROLLER!-

H.K.G.’nin, çocuk yaştan (6) itibaren cinsel istismara maruz kalması ve yine erken yaşta, kendinden çok büyük biri ile evlendirilmesi ile ortaya çıkan suçlamalara ilişkin iddianamenin ardından hazırlıkları tamamlanan davanın ilk duruşması 22 Mayıs olarak duyurulurken, konuyu kamuoyu gündemine taşıyan Gazeteci Timur Soykan’ın sosyal medya üzerinden trollerin saldırısına uğradığını anlatan Atay, “Günlerdir infiale sebep olan rezil istismar suçunun ardından, yine aynı cümle… ‘Takipçisi olacağız!’ Trollerin saldırısına uğrayan Timur Soykan, bu haberin arkasında olmasa, gündeme bile almayacaksınız! Örneğin Enerji Bakanlığı… Madem Soma’nın, Ermenek’in takipçisiydi, o halde Amasra Katliamı neden oldu? Ulaştırma Bakanlığı, Pamukova Tren Katliamı’nın takipçisiydi de Çorlu Tren Katliamı tesadüfen mi gerçekleşti? Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı, 2008 yılında öldürülen 66 kadının cinayetinin takibini yaptığı için mi 20 yılda binlerce kadın öldürüldü? Siz, neyin takibindesiniz? Takipçisi olacaklarmış…” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER